Kadirli'de 6 Ay Önce Biten 112 İstasyon Binasına Ruhsat Alınamıyor

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde hayırsever bir işadamı tarafından 6 ay önce yaptırılan 112 istasyonu ruhsat alınamadığı için hizmete açılamıyor.

Kadirli'de 6 Ay Önce Biten 112 İstasyon Binasına Ruhsat Alınamıyor
Bugüne kadar Türkiye’nin çeşitli illerinde 200 adet 112 acil servis istasyonu yaptırdıklarını söyleyen işadamı Oktay Ferşat, inşaatını bitirdikleri istasyon binasının Sağlık Bakanlığı’na devri yapılamadığı için şu anda hizmete giremediğini aktardı. Bürokrasi sorununun bir an önce çözülmesi gerektiğini aktaran Ferşat, “Amacımız devlete faydalı işler yapmak. Vatandaşlarımızın canını kurtaran sağlık görevlilerimiz daha iyi ortamlarda çalışmasını istedik. İnşallah sorun bir an önce çözülür.” dedi.

Kadirli Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Dr. Fikret Güldür ise 112 acil servis istasyonu arsasının hazineden İl Sağlık Müdürlüğü’ne devri yapılamadığı için binanın teslimini alamadıklarını kaydetti.

Bu yüzden binaya ruhsat alınamadığını aktaran Güldür, “Bakanlıkla yazışmalarımız devam ediyor, inşallah kısa sürede bu problemi çözeriz.” diye konuştu.

Kadirli Belediye İmar Müdürü Fahrettin Keskin ise ruhsat için henüz kendilerine bir başvuru olmadığını, müracaat halinde kısa sürede gerekli işlemi yapacaklarını aktardı .