Vietnam Büyükelçisi Cauong Kütahya'da

Gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Kütahya'ya gelen Vietnam Sosyalist Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Nguyen The Cauong, Vali Kenan Çiftçi'ye nezaket ziyaretinde bulundu.

Vietnam Büyükelçisi Cauong Kütahya'da
Ziyarette konuşan Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, “Kütahya'ya gelmenizle bizleri mutlu ettiniz. Kütahya'mızı tanıdıkça daha çok seveceksiniz. İnanıyorum aradıklarınızı hem yatırım bazımda hem ekonomik bazda çünkü biliyorum sizler ticari ilişkileri artırma maksatlı geldiğinizi ve buradaki araştırmaları yaptığınızı arzu ettiğiniz herşeyi Kütahya'da bulacağınızı ümit ediyorum. İnşallah bu biraraya gelmemiz en kısa sürede yatırıma da dönüşür. Hem Vietnam adına hemde Kütahya adına hayırlı işler olur. Sultan Veled'in dediği gibi “Altıda Cennet, Üstüde Cennet Kütahya'mıza” hoş geldiler safa getirdiniz. Bugün ticari heyetlerimizin başkanları ile biraraya geldiğimizde de kendi alanlarında bilgi alışverişinde bulunursunuz” dedi.

Kütahya'ya hayran kaldığını dile getiren Büyükelçi Nguyen The Cauong, “Bu beni dahada çok mutlu ediyor. Bizi sevdiğinizi de biliyorum. Diplomatik konuda her iki ülke politika ilişkilerini geliştirmek değil ekonomik ve ticari bakımdan da çok önemli konuları söylemek gerekiyor. Biliyorum Kütahya'da 7 bin senelik bir tarih var. Yaklaşık 10-11 ile resmi ziyarette bulundum. Kütahya'da bunların arasında umarım daha güzel fırsatlar bulabiliriz. Kütahya ve Vietnam'daki bir şehri kardeş şehir yapabiliriz ve dostluk ilişkilerimizi kurabiliriz” şeklinde konuştu.

Ziyarette Kütahya Genç İşadamları Derneği (KÜGİAD) Başkanı Mithat Delen'de bulundu .
Kaynak: İHA