İzmit Genç İş Adamları Derneği'den İzaydaş'a Ziyaret

İzmit Genç İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nurhayat Güldüren ve yönetim kurulu üyeleri, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan İzmit Atık ve Artıkları Arıtma Yakma ve Değerlendirme Anonim Şirketi Genel Müdürü Muhammet Saraç'ı ziyaret etti.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, ziyaret kapsamında tesisin çalışma sistemi ve faaliyetlerinin anlatıldığı sunumun ardından biyogaz, sterilizasyon ve çöp gazından enerji üretimi yapan tesislerin yerinde incelendiği belirtildi.

Ülkenin cari açığındaki en büyük etkenin, enerji konusunda dışarıya bağımlı olmaktan kaynakladığına dikkat çeken Güldüren, ''İZAYDAŞ'ın ülke ekonomisine bu anlamda katkı sağlaması çok önemli. Mesela çöp gazı tesisi ile zaten boşa gidecek olan bir enerjiyi aktif hale getirmek Son derece doğru bir çalışma. Umarım diğer illere de örnek oluruz ve bu tarz çalışmalar yaygınlaşır'' şeklinde konuştu.

Saraç, İZAYDAŞ'ın atıktan enerji üretimi ile çevreye ve ekonomiye değer kattığını belirterek, Güldüren ve dernek yöneticilerini ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Muhabir: Yunus Emre Günaydın

Yayıncı: Murat Paksoy
Kaynak: AA