Adalet Mensupları ve Mahkumlar Fidan Dikti

Aksaray’da adalet mensupları ve denetimli serbestlik yasası çerçevesinde tahliye edilen mahkumlar protokol mensupları ile birlikte fidan dikti. Aksaray Adliyesi mensupları Nevşehir Yolu'nun birinci kilometresindeki alanda ‘hatıra ormanı’ oluşturdu.

Adalet Mensupları ve Mahkumlar Fidan Dikti
Etkinlik Orman Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı’nın imzaladığı protokol çerçevesinde gerçekleştirildi.

500 çam fidanını toprakla buluşturan adliye mensuplarına denetimli serbestlik yasasından faydalanan mahkumlar ve orman işlerinde çalışan görevliler de eşlik etti. Ağaç dikme törenine Vali Selami Altınok, Belediye Başkanı Nevzat Palta, Cumhuriyet Başsavcısı Taner Aksakal ve Garnizon Komutanı Jandarma Albay Erdal Eren de katıldı.

Vali Selami Altınok yapılan çalışmanın önemine değinerek, yeşil Aksaray hedefine bu tip organizasyonlarla daha kısa zamanda erişilebileceğini kaydetti.

İleriki yıllarda şu an yapılan ağaçlandırmanın meyvelerinin daha net biçimde görülebileceğinden söz eden Vali Altınok, adliye mensuplarını tebrik etti. Başsavcı Taner Aksakal ise, ağaç dikmenin önemine değinerek, “Bu çalışmalar çerçevesinde topluma da birer örnek oluyoruz. Bugün diktiğimiz bir fidanı yıllar sonra büyümüş olarak görmek eminim ki herkesi mutlu eder. Fidan dikimini Orman Bakanlığımız ve Adalet Bakanlığımız arasında yapılan protokol sonucu bize tahsis edilen arazide yapıyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Orman Müdürlüğü yetkileri fidan dikimi konusunda ve ağaçlandırma yapılacak arazi hususunda bilgiler verdi. Heyet 500 çam fidanını toprakla buluşturdu. Ağaç dikimi hatıra fotoğrafının çekilmesiyle son buldu. Denetimli Serbestlik Yasası çerçevesinde tahliye olduklarını belirten mahkumlar ise topluma faydalı olabilmek için fidan dikimine geldiklerini söyledi.

Kaynak: İHA