'tarımda İş Sağlığı ve Güvenliği İşbirliği Protokolü'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, tarım sektörünün lokomotif sektörlerden bir tanesi olduğunu belirterek, "Çalışanlarımızın yüzde 25'i bu sektörde çalışıyor.

Son 2 yılda biz 80 bin lira harcayarak, çalışma koşullarını iyileştirme, ulaşım imkanlarını kolaylaştırma ve sağlıktan yararlanmalarını sağlama adına önemli düzenlemeler yaptık" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Harran, Çukurova ve Ankara Üniversitesi'nin işbirliği ile hazırlanan 'Tarımda İş Sağlığı ve Güvenliği İşbirliği Protokolü' Çalışma Bakanlığı'nda düzenlenen törenle imzalandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker imza törenine katıldı

Eker, yaptığı konuşmada, Türkiye'de 100 kişiden 25'inin tarımda çalıştığını belirterek, "Bu bizim sosyo-ekonomik yapımızla ilişkili. Tarımda çalışan 6 milyon 100 bin kişinin karşılaştığı önemli sorunlar var" dedi.

Tarımda çalışan aktif sigortalı sayısının çok önemli olduğuna dikkati çeken Eker, Türkiye'de tarım sektöründe çalışan 6 milyon 100 bin kişiden sadece 1.2 milyonunun sigortalı olarak çalıştığını ifade etti.

Çalışma Bakanı Çelik ise, tarım sektörünün lokomotif sektörlerden bir tanesi olduğunu belirterek, "Çalışanlarımızın yüzde 25'i bu sektörde çalışıyor. Son 2 yılda biz 80 bin lira harcayarak, çalışma koşullarını iyileştirme, ulaşım imkanlarını kolaylaştırma, sağlıktan yararlanmalarını gerçekleştirme adına önemli düzenlemeler yaptık" dedi.

Tarımdaki iş kazalarında ve meslek hastalıklardan dolayı olan ölüm oranının 1.6 düzeyinde olduğunu söyleyen Çelik, tarım sektöründe kayıp yaşanmamasına dönük çalışmaların yürütüldüğünü ifade etti

Kaynak: İHA