Ayvalık Belediye Başkanı Türközen, Otogar İnşaatında İncelemelerde Bulundu

Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen ve CHP'li meclis üyeleri yeni otogar inşaatında incelemelerde bulundu. Ayvalık Belediyesi tarafından, zeytinyağı tesisleri yakınına inşa edilecek otogarın 11 bin metrekare alana yapılacağı belirtildi.

Türközen, otogarın 1,5 ay içinde tamamlanacağını belirterek, ''Bizim bu otogarı Ayvalık'a kazandırmamızda 3 temel amaç vardır. Birincisi şehir içi trafiği rahatlatmak, ikincisi otogara giren çıkan yolcu potansiyelini arttırmak ve üçüncüsü de çağdaş insana yakışır yaşam kalitesi oluşturmaktır. Çünkü Ayvalık halkı ve burada yaşayan insanlar her şeyin en iyisine layıktır'' dedi.

-Ayvalık Belediye mezbahasında yeni uygulama-

Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, kesim sonrası satış yerlerine ulaştırılacak olan karkasların, artık filelenerek taşınacağını belirtti.

Belediye mezbahasında kesilen karkasların, taşınırken görüntü olarak hoş olmadığını belirten Türközen, şunları kaydetti:

''Karkaslar taşınırken akan kanların oluşturduğu kirlilik, sinek, toz ve diğer kötü koşullara açık halde olması gibi hijyen ve sağlık açısından uygun olmayan görüntüler yanında özellikle çocukların psikolojisi bakımından birçok olumsuzluklar yaşanması kaçınılmazdı. Başlattığımız bu uygulama ile mezbahadan çıkmadan tüm karkaslar özel dokunmuş bir bez ile mantolanarak kapalı araçlarla satış yerlerine ulaştırılıyor. Araçlara yüklemeler ve boşaltmalar sırasında ise modern ve hijyen şekilde taşınıyor.''

Muhabir: Hakan Firik / Seyhan Kırıcı / Mehmet Bayer

Yayıncı: Haluk Yüksel
Kaynak: AA