Yıldız’da İletişim ve Bilişim Teknolojileri Günleri Başlıyor

Yıldız Teknik Üniversitesi IEEE Öğrenci Kulübü, 'Sadece derslere girerek mühendis olunmaz' sloganı ile düzenledikleri '8. İLTEK Günleri' etkinliğinde iletişim, bilişim ve telekomünikasyon sektörlerini mercek altına alıyor.

Yıldız Teknik Üniversitesi aktif kulüplerinden olan YTÜ IEEE Öğrenci Kulübü “Sadece derslere girerek mühendis olunmaz” sloganı ile 19-20-21 Mart 2013 tarihlerinde 8. İletişim ve Bilişim Teknolojileri (İLTEK) Günleri etkinliğini gerçekleştiriyor.

YTÜ IEEE Öğrenci Kulübü yedi senedir düzenlediği "İLTEK Günleri"nde iletişim, bilişim ve telekomünikasyon sektörlerinin öncü firmalarını ağırlayıp, çeşitli seminer ve paneller ile sektörü mercek altına alıyor. Bilişim, iletişim ve telekomünikasyon alanında en profesyonel öğrenci etkinliği olan 8’inci İLTEK Günleri’nde her sene olduğu gibi CEO Forum, Bilişim, Telekomünikasyon ve E-Ticaret Panelleri de gerçekleşecek. Panelistler ile katılımcılar arasında gerçekleşecek olan söyleşilerde, katılımcıların aklında yer alan soruların giderilmesi ve sektörün geleceği hakkında bilgiler edinmesi sağlanacak.

Turkcell’den Kurumsal Çözümler Direktörü Pelin Şeker “M2M Teknolojisi”, IBM’den Türkiye CTO’su Kıvanç Uslu “Küresel Teknolojiye Bakış ve Mobil Bilişim”, Qualcomm’dan İş Geliştirme Müdürü Handan Elbirlik “Mobil Dünyada Akıllı Cihazların Yeri” ve E-Ticaret Paneli’nde “Mobil Ödemenin Geleceği” konuları işlenecek. Bu sene “TurkcellAkademi”nin platin sponsorluğunda gerçekleşecek olan 8.İLTEK Günleri’nde Akbank ve Anel Grup altın sponsor, Qualcomm gümüş sponsor, Gerfawe ve Atos destek sponsor olarak destek veriyor.

YTÜ IEEE kulübü, son iki senedir IEEE (TheInstitute of ElectricalandElectronicsEngineers yani; Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü) tarafından uluslararası platformda verilen, en prestijli öğrenci kulübü ödülü olan ‘’Region 8 IEEE ExemplaryStudentBranchAward’’ı aldı.

2006 yılında başlayarak sektörün en önemli firmalarının destek vermesi ve katılım göstermesi sayesinde, kısa zamanda kendi alanında kariyer planlaması yapan üniversite öğrencilerinin gözde organizasyonları arasında yerini alan etkinlik, 19-20-21 Mart’ta Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü Elektrik Elektronik Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenecek .
Kaynak: İHA