İstanbul Valiliği Tarafından Edirnekapı Şehitliği'nde Düzenlenen Törende, Şehitler Anıldı

İstanbul Valiliği tarafından, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yıl dönümü dolayısıyla Edirnekapı Şehitliği'nde düzenlenen törende, kara, deniz, hava ve emniyet mensubu şehitleri anıldı.

Edirnekapı Şehitliği'nde İstiklal Marşı okunarak başlayan törende, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi 1. Başkan Vekili Ahmet Selamet, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, 23. Motorize Piyade Komutanı Tümgeneral Ömer Faruk Şengül, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği İstanbul Şube Başkanı Gönül Alpaydın ve bazı kuruluşlar anıta çelenk koydu.

Anıt özel defterini imzalayan Vali Mutlu, ülkemizin bugünlere ulaşması için sayısız zorluklara göğüs gerdiğini vurgulayarak, ''Milletimizin her ferdi, sizlerin bıraktığı emanetin değeri ve şuuru içerisindedir. Çanakkale Savaşı, sadece bizim değil, dünyanın yakın tarihi için de cesaret, fedakarlık, iman, erdem, onur ve saygı abidesidir. Bu şuurla siz şehitlerimizi gönüllerde yaşatarak ülkemizi geleceğe taşımak için çalışıyoruz'' şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından törene katılanlar polis, kara, deniz ve hava şehitlerinin mezarlarına karanfil bırakarak dua etti.

Orhan Saral İlkokulu öğrencileri de şehitlere yazdıkları mektupları kabirlere bıraktı.

Hüzünlü oldukları gözlenen şehit yakınları da, şehitlikte dua etti.

Muhabir: Lale Bildirici

Yayıncı: Sabri Çelebioğlu
Kaynak: AA