Eşme’de Festival Hazırlıkları Başladı

Uşak’ın Eşme ilçesinde bu yıl 20.si düzenlenecek “Uluslar arası Turistik Kilim, Kültür ve Sanat Festivalinin” hazırlıkları başladı.

İlçe Kaymakamı Türker Çağatay Halim başkanlığında yapılan değerlendirme toplantısında festivaldeki etkinlikler tartışıldı. Toplantıya Kaymakam Halim’in yanı sıra Belediye Başkanı Ahmet Yıldırım, Garnizon Komutanı Harun Bulut, ilçe Emniyet Müdürü Mehmet Kocakalay, daire müdürleri ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Belediye Başkanı Ahmet Yıldırım, Festival hazırlıkları hakkında bilgi vererek bu yıl etkinliklerin 28-29-30 Haziran tarihleri arasında yapılacağını söyledi.

Eşme’ye yakışır bir festival yapmak istediklerini ve tüm kurumların, sivil toplum örgütleri ile halkın desteğine ihtiyaç duyduklarını ifade eden Yıldırım, “ Amacımız ilçemize gelen misafirleri en iyi şekilde ağırlayıp tanıtımımızı yapmak” dedi.

Her yıl düzenlenen festivalin Eşme kiliminin yaşatılmasına ve adının duyurulmasına da katkı sunduğunu da anlatan Ahmet Yıldırım, belediye öncülüğündeki festival etkinlilerinin bu yılda renkli geçeceğini ifade ederek, “Eşme kilimi hepimizin ortak mirası. Maalesef ilçemizde kilimcilik bitme noktasına geldi. Biz sektörün nostaljik olarak da olsa devam etmesi için çabalıyoruz. Festivaldeki asıl amacımız ilçemizi tanıtmaktır. Kilimimizin yanı sıra kültürümüzü de yerli ve yabancı ekiplere tanıtıyoruz. Bir çok şehirle dostluk köprüleri kuruyoruz. Esnafımızda bundan kazançlı çıkıyor. Değişik ülkelerde yaşayan hemşerilerimiz de festival için tatillerinin bir bölümünü burada geçiriyor” dedi.

Kaymakam Türker Çağatay Halim ise festival hazırlılarına ve düzenlenecek etkinliklere destek vereceklerini ifade etti.

İçenin tanıtımı adına düzenlenen festivale olan katılımın yoğun olduğunu da dikkati çeken Halim, “Her yıl binlerce misafir, gösteri ekibimi ilçemizde ağırlıyoruz. Belediyemizin öncülük ettiği festivale tüm kurumlarımız, halkımız, esnafımız ve sivil toplum örgütlerimiz destek veriyor. Bu yılda; cirit gösterileri, halk oyunları, çeşitli yarışmalar, sergiler ve stantlarla ilçemizi en iyi şekilde tanıtmaya çalışacağız” dedi.

üzerimize düşen her şeye yardımcı olarak katkı sağlayacaklarını belirtti.

Kaynak: İHA