Bazı İl ve İlçelerde Nevruz Kutlamaları Yapıldı

Gaziantep ile Şanlıurfa'nın Viranşehir ve Ceylanpınar ilçelerinde Nevruz kutlamaları yapıldı.

BDP Gaziantep İl Başkanlığı'nca İstasyon Meydanı'nda etkinlik düzenlendi.

BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, Nevruz ateşini yaktıktan sonra platformdan alandaki vatandaşlara hitap etti.

''Müzakere ve barış süreçleri savaştan çok zordur'' diyen Binici, şöyle konuştu:

''Barışı örmek, insanlığı örmek demektir. Bu sürecin iyi işlenmesi noktasında tabii ki hükümete büyük görevler düşüyor. Süreci sabote etmek isteyen, süreci bertaraf etmek isteyen malum güçler devamlı Türkiye'de vardır. Antep'te bile süreci sabote etmek isteyen bazı güçler inanıyorum ki canla başla çalışacaktır. Ama bu özgürlük yürüyüşüdür.''

Kadınların çoğunlukta olduğu kutlamada halay çeken, türkülere eşlik eden vatandaşlar, olaysız şekilde alandan ayrıldı.

-Şanlıurfa-

Şanlıurfa'nın Viranşehir ve Ceylanpınar ilçelerinde de Nevruz etkinliği düzenlendi.

Etkinliklere BDP Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş ve Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Beştaş, polisin geniş güvenlik önlemi aldığı etkinlikte, çözüm sürecine değinerek, yaşanan gelişmelerin partisinin verdiği mücadele sayesinde olduğunu savundu.

Ahmet Türk de Nevruz ateşini yaktıktan sonra Kürtçe yaptığı konuşmada, Kürt halkının son günlerde önemli bir süreçten geçtiğini dile getirdi.

Kendilerinin geçmişten beri sürecin konuşularak çözüleceğini söylediklerini ifade eden Türk, ''Kürt halkı, barış için hazır ama artık aldatılmaya hazır değil. Bunu herkes bilsin. Projenin başarıya ulaşması için devletin ve hükümetin, halkı anlayacak yaklaşımlarda bulunması gerekiyor. Barış iki taraflıdır, her iki taraf da elini taşın altına koymalıdır'' diye konuştu.

Yerel sanatçıların sahne aldığı etkinliğe katılanlar, olaysız şekilde dağıldı.

-Adıyaman-

Adıyaman'ın Çelikhan ilçesine bağlı Pınarbaşı beldesinde de Nevruz kutlandı.

Pınarbaşı Belediye Başkanı Mehmet Çalğan, Zerban Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte, ülkenin barışa ihtiyacı olduğunu belirtti.

Bu yıl biraz daha farklı duygularla Nevruz'u kutladıklarını ifade eden Çalğan, ''Bu yıl barışın gelmesi özlemiyle daha bir heyecanla kutluyoruz. Bütün olumsuzluklara rağmen başbakanın 'Çözüm için, baldıran zehri olsa içeriz' deyişini samimi buluyoruz. Kararlı olduğuna inanıyoruz. Hazreti Ali'nin 'Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum' sözü var. Biz de bu ülkeye barışı getirenin 40 yıl kölesi oluruz'' dedi.

Konuşmaların ardından Nevruz ateşi yakılırken, etkinliğe katılanlar ''barış ille de barış'' sloganları eşliğinde halay çekti.

Kutlamanın ardından katılımcılar olaysız dağıldı.

Muhabir: Ekip / Veli Gürgah

Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
Kaynak: AA