CHP'den ezber bozan vatandaşlık tanımı

CHP'li Atilla Kart, vatandaşlık tanımıyla ilgili ezber bozan bir çıkış yaptı.

CHP'den ezber bozan vatandaşlık tanımı
Anayasa'nın değiştirilmesi teklif edilemez ilk 3 maddesiyle ilgili tartışmalar sürerken, CHP 'den ezber bozan bir çıkış geldi.

CHP'DEN 'NE MUTLU EŞİTİM DİYENE ' ÇIKIŞI

CHP Milletvekili Atilla Kart, 'Olayı götürüp T. C. vatandaşlığı, Türk vatandaşlığı, nötr vatandaşlık gibi kavramlara sıkıştırmaya da gerek yok. 'Efendim terör örgütünün de benzer talepleri var..' Olabilir. Terör örgütü ne düşünürse düşünsün, umurumuzda değil ' dedi. Uzlaşma Komisyonu üyesi Atilla Kart, yeni anayasada 'eşit yurttaşlık ' görüşünü savundu; 'Kürtleri Türkleştiren politikalardan artık vazgeçmek gerekiyor ' dedi.

KART: ATATÜRK 'TÜRKİYE AHALİSİ' DEMİŞTİ

İlk 3 maddenin değiştirilmesine karşı çıkan Kart, 'Türk milleti ' ifadesinin yeni anayasada da yer alması gerektiğini söyledi. Kart ayrıca, Atatürk'ün Anayasa'da 'Türkiye ahalisi ' anlamını kullandığı vurgusunda bulundu.

AK PARTİ'DEN TEMKİNLİ YAKLAŞIM

AK Parti, Atilla Kart'ın önerisine temkinli yaklaşırken, Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, CHP'nin uzlaşma komisyonuna farklı bir teklif sunduğu hatırlattı.

AK Parti'li Aydın, 'CHP'nin hangi görüşüne itibar edeceğimize biz de şaşırdık. Her vekili adeta CHP grubu adına konuşuyor ' derken, 'CHP, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlığını önerirse aynı noktada buluşabiliriz ' sözlerini ekleyerek kapıyı açık bıraktı.

MHP 'VATANDAŞLIK ' TARTIŞMASINA TEPKİLİ

Vatandaşlık tanımının tartışılması, MHP kanadında eleştirilmeye devam ediyor.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, 'Türk milleti ifadesini değiştirmeye kimsenin hakkı yoktur ' diyerek tepkisini ortaya koydu.