Akhisar, Torun Mevlana'yla Geçmişe Yolculuk Yaptı

Mevlana'nın 22. kuşak torunu Esin Çelebi Bayru, Medar Mevlana Düşüncesi Araştırma Derneği ile Akhisar Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği program, Bülent Ciğeroğlu Kültür Salonunda düzenlendi.

Akhisar, Torun Mevlana'yla Geçmişe Yolculuk Yaptı
Açılış konuşması yapan Manisa İl Genel Meclis üyesi, Kültür ve Turizm Komisyonu Başkanı Kefayettin Öz'ün ardından Esin Çelebi Bayru kürsüye çıktı. Mevlana'nın hayat hikayesine değinen Bayru, 30 Eylül 1207 günü Afganistan sınırları içerisinde bulunan Belh şehrinde dünyaya geldiğini ve 17 Aralık 1273 yılında vefat ettiğini dile getirdi.

Esin Çelebi Bayru, günümüzde Mevlevi şeyhlerinin Hz. Mevlânâ ve Mevlevi adabını temsil ettiğini, dernek ve vakıflar aracılığıyla Mevleviliği anlattıklarını söyledi.

Bayru, “Tekke ve zaviyelerin kaldırıldığı 1925 yılından önce ise Mevlevi şeyhleri, aynı zamanda bulundukları Mevlevihanelerin baş sorumlusu olurlardı" dedi.

Programın ardından Esin Çelebi Bayru, gününü anısına İl Genel Meclis üyesi Kefayettin Öz'e, Akhisar Belediyesi kütüphanesine verilmek üzere "Yüzyıllar Boyu Mevlana ve Mevlevilik" isimli kitabı hediye etti. İl Genel Meclis üyesi Öz ise, günün anısında Bayru'ya çiçek takdim etti.

Konferansın ardından tasavvuf müziği ile program Son buldu .
Kaynak: İHA