Jandarma, Köylülere Hırsızların Taktiklerini Anlattı

Adıyaman İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Toplum Destekli Güvenlik Modeli kapsamında kahvehanede bir araya geldikleri köylülere hırsız ve dolandırıcıların taktik ve tekniklerini anlatıyor.

Toplum Destekli Güvenlik Modeli kapsamında ilk bilgilendirme toplantısı, Besni ilçesi Oyratlı köyünde yapıldı. Köylülerle kahvehanede bir araya gelen jandarma görevlileri, köylerde yaşanan hırsızlık ve dolandırıcılık olaylarının nasıl gerçekleştirildiğini anlatarak vatandaşların daha duyarlı olması gerektiğini ifade etti.

Proje ile suç ve suçlularla mücadelede klasik tedbirlerin yanında kolluk, vatandaşlar, kamu ve özel kuruluşlar, sivil toplum örgütleri ile beraber suçun altında yatan nedenlerin tespiti, incelenmesi ve suçların önlenmesi amaçlanıyor. Vatandaşlara ilçede daha önce yaşanmış olan hırsızlık ve dolandırıcılık olaylarında suçluların uyguladıkları taktik ve teknikler anlatılırken, özellikle köye gelen yabancı plakalı araçların plakalarının alınması ve köye gelen ve Bohçacı diye tabir edilen kişilere dikkat edilmesi gerektiği vurgulandı. Uygulama önümüzdeki günlerde diğer ilçelerde de sürdürülecek .
Kaynak: İHA