(özel Haber) O Doktor İlk Kez Konuştu

Selçuk Belediye Başkanı H.Vefa Ügür ile vergi denetim memurları arasında yaşanan gerginlikte; adı telaffuz edilmeyen, ancak olayın ardından ambulans helikoptere tayini çıkartılarak "ödüllendirildiği" iddia edilen Dr. Bülent Cinel ilk kez konuştu.

(özel Haber) O Doktor İlk Kez Konuştu
Dr. Bülent Cinel, olayın yaşandığı gün Selçuk Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde Son nöbetini tuttuğunu, adı geçen kurumda görevli memura verilen raporun tamamen usulüne uygun olarak verildiğini söyledi.

Burada herhangi bir art niyetin olmadığını açıklayan Dr. Cinel, adının siyasi polemiğe karışmış olmasından dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

1995 yılından bu yana Selçuk Devlet Hastanesi'nde görev yapan, aynı zamanda Selçuk’ta Özel ABC Polikliniği'nin de sahibi olan Dr. Bülent Cinel, yaklaşık bir buçuk yıldır Sağlık Bakanlığı tarafından kurulan Sağlık Turizmi Koordinatörlüğü görevini yürüttüğünü, bu alana başkanlık yaptığını vurguladı. Ayrıca İzmir Sağlık Turizmi Derneği'nin başkanı olarak dünyada ilk kez yapılacak olan ve İzmir için önemi büyük olan Expo ile birebir örtüşen Dünya Sağlık ve 3. Yaş Turizm Kongresi çalışmalarının yoğunluğu, yine Sağlık Turizmi ile ilgili 1995 yılından bu yana yürütülen proje çalışmaları nedeni ile ocak ayında kamu görevinden istifa ettiğini açıklayan Dr. Bülent Cinel, “Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı'nın yeni yapılanma süreci çerçevesinde kamu hastaneleri genel sekreterliğinin ricasıyla sağlık turizminin tarafımdan yapılandırılması isteğini kabul ederek; Selçuk Devlet Hastanesi Acil Servis doktorluğu görevinden ayrıldım.

Ancak, 28 Şubat günü Son tuttuğum nöbetimde söz konusu olay yaşandı. Ben bu raporu yazarken herhangi bir art niyet düşünmeden yazdığım gibi, olayın Başkan Ülgür'le aralarında yaşandığından dahi haberim yoktu. Verilen rapor adli rapordur ve tamamen adli kurallar çerçevesinde verilmiştir. Adli raporda önemli olan kimin yaptığı değil, vücudunda meydana gelmiş arızaların kağıda dökülmesi beyan edilir. Kararı savcılık verir” diyerek; adının siyasi polemiğe karışmışmasından üzündü duyduğunu sözlerine ekledi .
Kaynak: İHA