Beşir Atalay: Bizim Ağzımızdan Çıkmayan Hiçbir Şeye İnanmayın

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Abdullah Öcalan’ın 21 Mart'ta telekonferans yöntemiyle çağrıda bulunacağı yönündeki iddiaları, "Spekülatif bir haber.

Böyle bir bilgi bizde yok. Bizim ağzımızdan çıkmayan hiçbir şeye inanmayın." sözleriyle yalanladı. Başbakan Yardımcısı Atalay, BM Genel Sekreteri’nin İnsani Yardımlardan sorumlu Yardımcısı Valerie Amos’u AFAD Başkanlığı’nda kabulünde gazetecilere açıklama yaptı. Atalay, Öcalan’ın 21 Mart'ta Diyarbakır’da telekonferans yöntemiyle çağrıda bulunacağı haberlerinin hatırlatılması üzerine, "Spekülatif bir haber. Böyle bir bilgi bizde yok. Bizim ağzımızdan çıkmayan hiçbir şeye inanmayın." karşılığını verdi.BDP, GÜVEN ARTIRDIAtalay, BDP’nin, PKK’nın elindeki kamu görevlilerinin teslim edilmesi ve basına sızan İmralı görüşmelerinin kendilerinden sızdırıldığını kabul etmesiyle çözüm sürecindeki güveni artırdığını ifade etti.

Öcalan ile görüşmek üzere İmralı’ya gidecek üçüncü heyette yer alacakların isimlerine dair bir açıklama yapmayacaklarını söyleyen Atalay, "Süreci sulandırmadan, ciddi bir şekilde tamamlamak istiyoruz. Silahların bırakılması konusunda tarih vermiyoruz. Ancak, nihai amacımız silah bıraktırmak. Silahların bırakılmadığı bir çözüm, bizim tarafımızdan olmaz. Çünkü bu işi kökten halletmek istiyoruz. Dürüstüz, samimiyiz, güven sarsıcı tutumlar içinde değiliz." diye konuştu.