Yeni Elçiden Milli Kahramanlarına Büyük Saygı

Moğolistan'ın Ankara Büyükelçiliği'ne yeni atanan Batkhishig Badamdorj, ilk iş olarak Çankaya Belediyesi'nin Ankara'da yaşayan Moğol halkına armağan ettiği Cengiz Han Parkı'ndaki anıtı ziyaret etti.

Moğolistan'ın Ankara Büyükelçiliği'ne yeni atanan ve geçtiğimiz Cuma günü görevine başlayan Batkhishig Badamdorj, ilk iş olarak Çankaya Belediyesi'nin Ankara’da yaşayan Moğol halkına armağan ettiği Cengiz Han Parkı'ndaki anıtı ziyaret etti. Yeni elçi Badamdorj'un Moğol halkı için büyük öneme sahip Cengiz Han'ın anıt parkı ziyaretinde Çankaya Belediyesi'ni temsilen Başkan Yardımcısı Savaş Yorgancı da yer aldı. İki ülkenin milli marşlarının ardından Cengiz Han'ın anıtına çelenk bırakan Badamdorj, Moğol halkı ile Türk halkının tarihsel süreç içerisinde kardeş iki millet gibi yaşadığını belirterek bu birlikteliğin sonuna kadar sürmesi dileğinde bulundu.

Yakın geçmişte Moğolistan'ın başkenti Ulan Batur’da bir caddeye Ankara Caddesi adı verildiğini hatırlatan Badamdorj, "Cadde üzerinde Türk halkı için büyük önem arz eden Mustafa Kemal Atatürk'ün anıtı yer almaktadır. Ankara'nın göbeğinde Çankaya'nın tam orta yerinde ulusal kahramanımız Cengiz Han'a ait bir parkın bulunmasından büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz. Bu vesileyle bu anıt parkın bakımını üstlenen Çankaya Belediye Başkanlığı çalışanlarına sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum ve ben de Türkiye'nin Moğolistan Büyükelçisi olarak iki ülke arasındaki tüm dostane işbirliğimizi daha da ileriye götürme yönünde çaba göstererek çalışacağımı belirtmek isterim" dedi.

Geçmişte olduğu gibi yeni Büyükelçinin nezdinde Türk-Moğol ilişkilerinin ilelebet devam edeceğinden kuşku duymadığını ifade eden Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Savaş Yorgancı ise, Büyükelçiye yeni görevinde başarılar dilerken Moğol ve Türk halklarının birlikte dünya barışına, kardeşliğe çok büyük katkıları olacağı inancı taşıdığını dile getirdi.

Yeni elçi Badamdorj, zenginliği simgeleyen bakır kabı Savaş Yorgancı'ya armağan ederken ikili Nomin Byambatselmon adlı küçük Moğol kızıyla anıt önünde hatıra fotoğrafı çektirdi

Kaynak: İHA