Antalya'da Kuluçkadaki Hayvanların Haciz Davası

Antalya’da, icralık hayvanların sahibi Ş.

Antalya'da Kuluçkadaki Hayvanların Haciz Davası
R.E, açtıkları Menfi Tespit Davası’nın sonucunun beklenmesi gerektiğini belirterek, “Hayvanları saklama gibi bir durum söz konusu değil. Hayvanların hepsi kuluçkada. Eğer haciz gerçekleşirse bu hayvanların bir çoğu ölür. Bir katliam olur” dedi.

Antalya Yediemini Şahin Çiftçibaşı, Muratpaşa ilçesi Kırcami Mahallesi'ndeki Ş.R.E’ya ait hayvan pansiyonunda daha önce hayvanları haczedilen firmadan yediemin masrafı olarak 11 bin lira alacakları bulunduğunu belirterek, Antalya 9. İcra Dairesi'ne başvurdu. Antalya 9. İcra Dairesi yetkilileri tarafından 11 bin TL karşılığında; 7 kılkuyruk boz ördek, 6 bıldırcın, 1 beyaz gelincik, 3 beyaz renkli kuğu ile 2 siyah renkli kuğunun bulunduğu 65 hayvanı icra ederek yediemin olarak aynı işyerine bıraktı. DEĞERLİ HAYVANLARIN PANSİYONDA OLMADIĞI TESPİTİ Dün sabah hayvan pansiyonuna gelen Antalya 9. İcra Dairesi görevlileri, 'İcra Malları e-Satış Portalı' üzerinden yapılacak satış işlemi öncesinde tespit için hayvanların bulunduğu bölüme girdi. Burada yapılan incelemede, 65 hayvandan 7 kılkuyruk boz ördek, 6 bıldırcın, 1 beyaz gelincik, 3 beyaz renkli kuğu ile 2 siyah renkli kuğunun haczedilen pansiyonda olmadığı tespit edildi.

Antalya Yediemini Şahin Çiftçibaşı, gizlenen hayvanların, en değerli hayvanlar olduğunu, yetkililerin 10 gün sonra yapılacak ikinci kontrolde gizlenen hayvanları getirmesi halinde satışın gerçekleşeceğini belirtti.

HAKSIZ YERE BORÇLANDIM Değerli hayvanların çiftlikten götürüldüğünü belirten Çiftçibaşı’na pansiyon sahibi Ş.R.E’dan tepki geldi. 20 yıldır hayvan çiftliği ile uğraştığını hatırlatan Ş.R.E, 6 yıl önce bir arkadaşının hatır çekine imza attığı için dolandırıldığını söyledi.

Haksız yere borçlandığını ve icra ile gelen bir avukat tarafından köpeklerinin 10 bin liralık mamasının haczedildiğini savunan Ş.R.E, şöyle konuştu: “Avukat bu haczettiği mamaların satışını kendi üzerine aldı. Mamaları bir yediemin deposuna bıraktı. Fakat avukat depoda mamanın takibini yapmamış. Mama miyadı dolduğu için mahkeme kararı ile imha edilmiş. Yediemin deposu akabinde avukata ait borca karşılık bana icraya geldi. Bunun sebebi ben adliyeye gidip, ‘Bu borç benim değildir’ dilekçesi vermememdir. Ben bilmediğim için mal beyanında bulunmuşum. Haklı olduğumu bildikleri halde bana ve hayvanlarıma zulmetmeye çalışıyorlar. Haksız yere bu parayı benden tahsil etmeye çalışıyorlar.” HAYVANLARI VERMEYE NİYETİMİZ YOK İcra takibinde hayvanlarını koruyamadığını söyleyen Ş.R.E, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bunları icra takibinde belirttik. Konu ile ilgili açtığımız dava var. Dava sonuçlanmadan bu hayvanların satışını isteyen insanlara tepkiliyim. Şu an hayvanların büyük kısmı mevsimden dolayı kuluçkada yatıyor. Dün geldiklerinde yuvaların içine giremedikleri için hayvanları bizim sakladığımızı düşünmüşler. Böyle bir şey yok. Hayvanların hepsi burada. Hayvanlarımızı vermeye niyetimiz yok. Biz onları seviyoruz. Burada her türlü köpek, kanatlı hayvan, egzotik su kuşları var. Papağanlar var. Menfi tespit davası açtık. Bu dava sürüyor. Dava sonucunda bir avukatın ısrarı üzerine haczedilen balıklarımız ve değerli bitkilerimiz öldü. Bu hayvanlar haczedilir yerleri değişirse strese girer ve bir çoğu hayatını kaybeder. Bir hayvan katliamı olur. Bu borç bir avukatın borcudur. Bizim açtığımız davanın sonucunun beklenmesini istiyorum.”
Kaynak: İHA