İstasyon Caddesinde Düzenleme Çalışmaları Başladı

2013 yılına 14 farklı proje ile giren Karaman Belediyesi, bunların içerisinde önemli bir yer tutan 1. İstasyon Caddesinde çalışmalara başladı.

İstasyon Caddesinde Düzenleme Çalışmaları Başladı
İlk olarak Hacıbeyler Camisi önünden Piri Reis Kavşağına kadar uzanan yolun asfaltını kaldıran belediye ekipleri, bu çalışmanın ardından yağmur suyu hattını yenilemek üzere kazı çalışmalarına başladı.

Çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, Karaman’ın en köklü yolu olan 1. İstasyon Caddesini bütünüyle ele aldıklarını ifade ederek, “Bu tarihi caddeyi yeni düzenleyerek görsel bir hale getireceğiz. Caddenin yağmur suyu hattı yenilenecek ve mevcut su şebeke hattı değişecek. Kaldırımlar kara döşeme ile kaplanarak görsel hale getirilecek. Ayrıca kaldırımlarda görme engelliler için uyarıcı ve yönlendirici parke taşları döşenecek. Caddenin aydınlatmasında ise görsel LED lambalar kullanılacak. Belirli alanlara yer altı çöp konteynerleri yerleştirilecek. Kaldırımlar sağlıklı olanlar korunacak, kurumuş ve sağlıksız olan ağaçlar ise kaldırılıp yerine ıhlamur ağaçları dikilecek. Caddedeki ağaçlar ışıklandırılacak. Caddeye birinci kalite asfalt serilecek. Kısacası şehrimizin en gözde caddelerinden birisi olan İstasyon Caddesi Karaman’ın yeni cazibe merkezi olacak" dedi.

Bahar aylarının gelmesiyle birlikte çalışmaların hız kazanacağını belirten Başkan Uğurlu, Karaman sokaklarının önümüzdeki günlerde tam bir şantiye haline geleceğini sözlerine ekledi .
Kaynak: İHA