İstanbul'da Tren Seferlerine Ara Verildi

İstanbul banliyölerinin yüzeysel metroya dönüştürülmesi ve 3 hatta çıkarılması çalışması kapsamında, Kazlıçeşme-Halkalı arasındaki tren trafiğine ara verildi.

Marmaray çalışmaları nedeniyle uygulamaya başlanan programda trenler, Sirkeci-Yedikule arasında işletilecek. 15 dakikada bir tren seferlerinin yapılacağı bu hat dışında yolcu ve yük taşıyan tren seferlerinin tamamı iptal edildi. Türkiye Cumhuriyet Devlet Demiryolları (TCDD), Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde, Yenikapı- Halkalı parkurundaki ulaşım ise otobüslerle sağlanacak. TCDD'den yapılan açıklamaya göre, tren seferleri iptal edilen Halkalı-Küçükçekmece ile Küçükçekmece-Yenikapı arasında İETT otobüsleri ek seferler koyarak yolculara hizmet verecek.

Ancak uygulamadan habersiz vatandaşlar, sabah işe gitmek için geldikleri istasyonların kapalı olduğunu görünce şaşkınlıklarını gizleyemedi. İstasyonlardan geri dönmek zorunda kalan bir yolcu, “Genelde kullanıyordum ama çok şaşırtıcı. Otobüslerde mutlaka yoğunluk olacak çünkü tren İstanbul’un can damarı” dedi.

Kaynak: İHA