Bakan Kılıç, Altın Madalya Kazanan Nevin Yanıt’ı Kutladı

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 32. Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nda 60 metre engellide 7.89'luk derecesiyle altın madalya kazanan milli atlet Nevin Yanıt’ı tebrik etti.

Bakan Kılıç, Altın Madalya Kazanan Nevin Yanıt’ı Kutladı
Adana’daki programı sırasında Yanıt’ı televizyondan izleyen Kılıç, gazetecilerin sorusu üzerine, bölgenin kızı Nevin’den zaten altın madalya beklentilerinin olduğunu söyledi.

Henüz kendisini telefonla tebrik etme imkanı bulamadığını ifade eden Kılıç, “Kontroller devam ediyor. Nevin’in başarıları daha ardı sıra gelecek. Nevin Londra’da madalyayı kıl payı kaçıran bir sporcumuz. İnanıyorum ki bize Akdeniz Oyunları'nda da madalya kazandıracak. Nevin’in spor kariyerinde hala çok uzun yılları var. Aynıca bölge açısından bakıldığında gerek memleketi İçel’de gerekse komşu ile Adana’da gençlerimizin, özellikle genç kızlarımızın tüm spor dallarında; ama özelde de atletizme yönelik yakın ilgilerine kaynaklık edebilecek iyi bir sporcu. Sporculuk hayatının inceliklerini ön planda tutan bir isim. Kendisini kutluyorum.” dedi.

Salon Atletizm Şampiyonası'nda daha final koşacak başka sporcuların olduğuna dikkat çeken Bakan Kılıç, “İnşallah çok sayıda madalya beklentimiz var, karşılığını alırız.” açıklamasını yaptı. Yüzevler Lokantası’ndaki programda ilde inşa edilecek yeni stat projesi nedeniyle Adana Demirspor ve Adanaspor taraftarları Başbakan Recep Tayip Erdoğan ve Suat Kılıç’ın isimlerinin üzerinde yazılı olduğu formayı hediye olarak bakana takdim etti. Kılıç, ilk bakanlar kurulu toplantısında formaları Başbakan Erdoğan’a ileteceğini kaydetti.