Küçük Menderes Çiftçisinin Gözü Kulağı Ankara'da

Ödemişli çiftçilerin “Toplulaştırma gecikiyor, üretici tedirgin” şikayetleri üzerine konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Küçük Menderes Sulama Birliği Başkanı Özay Kaptan, üreticinin haklı bir tepki gösterdiğini ancak arazi toplulaştırması kararlarının Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nda onay aşamasında olduğunu ifade etti.

Küçük Menderes Çiftçisinin Gözü Kulağı Ankara'da
Onayın kısa süre içerisinde alınacağını da müjdeleyen Kaptan, Sulama Birliği olarak konunun yakından takipçisi olduklarını dile getirdi. Üreticilerin haklı olarak bir an önce yeni arazilerine geçip, tarım faaliyetlerine başlamak istediklerini kaydeden Küçük Menderes Sulama Birliği Başkanı Özay Kaptan, “Toplulaştırma görüşmelerinin ardından projesi hazırlanan 6 yerleşim yeri için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan onay bekleniyor. Bu bakanlığımızın onayı olmadan kazıklar çakılamıyor. Edindiğimiz bilgilere göre önümüzdeki hafta onay aşaması da geçilecek. Yüklenici firma onay alınır alınmaz arazilere girip kazıları çakmaya başlayacak” dedi.

Toplulaştırma görüşmelerinin tamamlanmasının ardından yüklenici firmanın projeleri hızla hazırladığını belirten Kaptan, “Şu an bakanlıkta onay bekleyen yerler; Çaylı, Kaymakçı, Kurucova, Türkönü, Ertuğrul ve Kışla. Bu 6 yerin önümüzdeki hafta onaylanması bekleniyor. Üreticilerimiz toplulaştırma yapıldığından eski yerlerinde herhangi bir faaliyet yapmadan yeni yerlerine geçmeyi bekliyorlar. Bunun kısa zamanda gerçekleşmesi lazım. Yüklenici firmanın da üzerine düşeni hızla yapacağına inanıyoruz. Toplulaştırmanın daha da gecikmesi üreticiyi mağdur eder. Toplulaştırma projeleri tamamlandıkça dosyalar onay için bakanlığa gönderiliyor. Tüm toplulaştırmanın 2014 yılına kadar bitirilmesi öngörülüyor. Sulama Birliği yönetimi olarak üreticimizin mağdur olmaması için konuyla yakından ilgileniyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA