Karabük'te Yangın: 8 Ev Yandı, 8 Büyükbaş Hayvan Telef Oldu

Karabük'ün Eflani ilçesine bağlı Bakırcılar köyünde çıkan yangında 8 ev, 1 cami, 1 ambar ve 1 samanlık yandı, 8 büyükbaş hayvan telef oldu.Vali İzzettin Küçük, zarar gören vatandaşlara yardım edileceğini söyledi.

Bakırcılar köyünün 30 haneli Kaykıoğlu Mahallesi'nde, Necati Kaykı'ya ait evin bacasının tutuşması sonucu çıkan yangın, kısa sürede rüzgarın etkisi ile büyüdü, ahşap evlere sıçradı. İlk müdahaleyi köyün imamı yaptı. Yangına, Eflani, Karabük, Safranbolu, Kastamonu'ya bağlı Pınarbaşı, Azdavay ve Daday Belediyesi itfaiye ekipleri ile Karabük Orman İşletme Şefliği ekipleri müdahale etti.Sebahattin Kaymakçı, İsmail Kaymakçı, Ramazan Kaymakçı, Necati Kaykı, Ömer Kaykı ve Cemil Ese'ye ait ahşap evler, cami, bir ambar ve samanlık tamamen, imam lojmanı kısmen, 2 ev ve 1 samanlık yandı, ayrıca 8 adet büyükbaş hayvan da telef oldu.

Yangına müdahale etmek için merkez köyden traktörle gelen 3 kişi ise aracın şarampole yuvarlanması sonucu hafif yaralandı.Karabük Valisi İzzettin Küçük, yangın mahalline gelerek incelemelerde bulundu, yangınla ilgili bilgi aldı. Vali Küçük, yangında zarar gören vatandaşlara en kısa sürede yardım yapılacağını söyledi.

Yangın kontrol altına alınırken, soğutma çalışmalarının devam ettiği belirtildi.