Havsa Kaymakamı Demirtaş'tan Açıklama

Havsa Kaymakamı Barış Demirtaş, ''Vatandaşımıza hizmeti iyi şekilde ulaştırmak için elimizden geleni yapıyoruz'' dedi.

Demirtaş, kaymakamlıkta düzenlenen toplantıda yaptığı açıklamada, geçen yılı Havsa'nın hizmet açısından verimli geçirdiğini söyledi.

İlçe ve köylerde sosyal, kültürel ve fiziki birçok hizmetin tamamlandığını belirten Demirtaş, şöyle devam etti:

''İlçe stadımız tamamlanarak hizmete açıldı. Devlet vatandaş işbirliğinin güzel bir örneği olarak halkımıza hizmet vermektedir. Trakya Kalkınma Ajansı desteğiyle Sokollu Mehmet Paşa Camisi ve tarihi çeşmenin restorasyon işi başlamış olup, bu yılın ortalarında çevre düzenlemesi dahil olmak üzere tamamlanacaktır. Havsa Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla 2012 yılında merkez ve köylerdeki ihtiyaç sahibi vatandaşlara da nakdi para yardımı yapılarak, ihtiyaçları karşılanmıştır.

Öte yandan, kaymakamlığımızın katkılarıyla bayanlara step aerobik kursu açıldı. Geçen yıl ilçemiz köylerinin de katılımıyla futbol turnuvaları düzenledik. Bu yıl bahar ayında gençler, veteranlar olarak 2 kategoride futbol turnuvalarını yinelemek istiyoruz.''

Demirtaş, köylerdeki asaflt ve parke taşı döşemesi gibi çalışmalarının da tamamlandığını kaydetti.

-''Hayat Boyu Öğrenme Toplantısı''-

Havsa Kaymakamlığı'nca, ''Hayat Boyu Öğrenme Toplantısı'' düzenlendi.

Havsa Kaymakamı Barış Demirtaş, Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, vatandaşlara yönelik bilgilendirici toplantıların Havsa ve Türkiye'nin ortalamasını yükselttiğini söyledi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Aydın Avcı da kamu kurum ve kuruluşlarının ortak hareket ederek vatandaşları sosyal ve kültürel yönde bilgilendirici toplantılar düzenlediğini belirtti.

Kaymakamlıkça desteklenen kursların devam ettiğini anlatan Avcı, iş istihdamına yönelik çalışmaların da sürdüğünü kaydetti.

-Okuma-yazma öğrenenlere altın hediyesi-

Enez ilçesinde açılan okuma-yazma kursunu başarıyla tamamlayanlara altın hediye ediliyor.

Enez Kaymakamı Fatih Baysal, yaptığı yazılı açıklamada, kaymakamlıkça Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen kursta okuma-yazma öğrenenlere altın hediye edildiğini belirtti.

Kursu başarıyla tamamlayan 3 kişiye birer küçük altın verildiğini ifade eden Baysal, okur-yazarlık oranını yükseltmek istediklerini kaydetti.

Kaynak: AA