Spor ve İş Dünyası Omurilik Felçlileri İçin Buluştu

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği'nin Fulya Terim önderliğinde düzenlediği "Akülü Tekerlekli Sandalye Kampanyası Gecesi", spor ve iş dünyasından pek çok ünlü ismi bir araya getirdi.

Geceye katılan ünlü isimler, omurilik felçlileri için yardım çağrısında bulundu. Sunuculuğunu Burcu Esmersoy ve Ceyhun Yılmaz'ın üstlendiği "Akülü Tekerlekli Sandalye Kampanyası Gecesi" WOW Otel'de gerçekleşti. Gecede yapılan bağışlar, engelliler için umut olurken, sahneye çıkan sürpriz isimler, keyifli dakikalar yaşattı. Renkli görüntülere sahne olan geceye Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, yönetici Abdülrahim Albayrak, Galatasaraylı futbolcular Burak Yılmaz, Sabri Sarıoğlu, Hakan Balta, Umut Bulut, milletvekili Hakan Şükür, eski milli basketbolcu İbrahim Kutluay ve eşi Demet Kutluay, manken Ebru Şallı ve çok sayıda tanınmış isim katıldı.

Gala öncesinde düzenlenen kokteylde konuşan Fulya Terim, Omurilik Felçlileri Derneği için çalışmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek, "Öz güvenin ve özgürlüğün ne demek olduğunu anladım. Empati yaptım. bir gün benim de başıma gelebilir diye düşündüm. Kime telefon ettiysem destekledi. Herkese teşekkür ediyorum. En çok bağışı Galatasaray kulübü, Fenerbahçe, Karabükspor ve Trabzonspor yaptı" dedi.

Fatih Terim ise, herkesten Omurilik Felçlileri Derneğine yardım yapmalarını istedi. Oyuncu Burak Yılmaz ise, futbolcuların vicdanlı ve duyarlı insanlar olduğunu ifade ederek, "Böyle güzel bir ortamda takım olarak destek vermeye geldik. Omurilik felçli kardeşlerimize hayata katılmalarında destek için buradayız" diye konuştu.

Geceye katılan bir başka ünlü isim komedyen Ata Demirer ise, "Fulya abla aradı. Gelmemi istedi. Dayanışma hayatın özü zaten. Bir şeye sıkıldığımızda arkadaşımızı arıyoruz ya onun gibi bu gece dost olabilirsek varlığımıza enerji katabilirsek güzel bir şey olur" şeklinde konuştu.

Gala gecesine katılan omurilik felçlisi bir vatandaş ise, akülü sandalyeler sayesinde özgürleştiklerini belirterek, "Akülü sandalyeler bizim adeta ayağımız oldu. Bunların sayesinde işimize gidiyoruz, evdeki işimizi yapabiliyoruz. Tüm sosyal faaliyetlerimizi sandalyelere borçluyuz. Sandalyeler olmaza eve kapalı kalacaktık. sandalyeler sayesinde özgür oluyoruz. Bu gece ne kadar çok kişiye ulaşırsak o kadar çok kişi özgürlüğüne kavuşmuş olacak" ifadelerini kullandı .
Kaynak: İHA