Muğla Üniversitesi Çevre Sorunları ve Uygulama Merkezi Akredite Edildi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MÜ) Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi (MUÇEMER), Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca akredite edildi.

MUÇEMER Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ahmet Demirak, yaptığı açıklamada Muğla'nın zengin deniz, orman, bitki örtüsü ve fauna kaynakları barındırması, üç termik santralin de bölgede bulunması dolayısıyla doğal kaynakların sürdürülebilir yönetimi için Son derece önemli olduğunu söyledi.

Demirak, "Çevre mevzuatını izleyebilir tekniğe sahip, akreditasyonu olan, her türlü çevre sorunlarını ortaya koyacak şekilde analiz yapabilen teknik ekipman, teknik ve idari perSonele sahip, ulusal ve uluslararası boyutta hizmet verecek şekilde yapılanma ve sürekliliği sağlamayı, yerel sektörlerin istek ve beklentilerini izleyerek hizmet odaklı bir merkez haline gelmeyi hedefliyoruz." dedi.

Müdür Demirak, alınan akreditasyonun bu hedef kapsamında düşünülmesi gerektiğine dikkat çekerek, "Üniversitenin şehirle etkileşiminin en pratik yollarından biri, yöredeki sektörlere verdiği hizmettir. Laboratuvarların akreditasyonlarıyla bu sektörlerin ihtiyaç duyduğu analizlerin yapılması ve resmî kurumlar tarafından kabul edilir rapor verme potansiyeline erişmesi, MÜ'nün şehir ve bölgeyle daha çok bütünleşmesi ve etkin bir işbirliğine yönelik temel uygulamalardır. Muğla'nın il oluşunun 100. yılında laboratuvarımız, üniversiteyle yerel sektörler arasında işbirliğinden doğacak projelere katkı vermeye hazır hale geldi." şeklinde konuştu.