Gençlik Dairesi Göröz Ailesine Karşı Geri Adım Attı

Evdeki bakımsızlık ve küf gerekçesiyle Göröz ailesinin üç küçük çocuğuna el koyan Köln Gençlik Dairesi geri adım attı.

Türk basının yayınları ve yetkililerin devreye girmesi üzerine Gençlik Dairesi, çocukların otel dahil başka bir yere yerleştirilmesi durumunda hemen geri vermeye hazır olduklarını bildirdi.

Evlerindeki ‘bakımsızlık ve küf' gerekçesiyle Göröz Ailesi'nin üç küçük çocuğuna el koyan Köln Gençlik Dairesi tepkiler üzerine geri adım attı. Gençlik Dairesi, aileye yazılı belge vererek, söz konusu evin dışında, örneğin otelde kalmaya başlamaları halinde çocukları hemen geri vermeye hazır olduklarını bildirdi.Göröz ailesinin 11 yaşındaki Murat Can, 5 yaşındaki Yasemin ve 4 yaşındaki Muhammet adlı üç çocuğuna el konulmasının basına yansıması üzerine Gençlik Dairesi'nin tavrı tamamen değişti. Daha önce “Çocuklarınızı istediğiniz zaman göremezsiniz.” diyen daire, şimdi aileye her konuda yardımcı oluyor. Göröz ailesine, “Mahkemeye gitmeyelim. Otel bile olsa başka bir yerde kalmaya başladığınızda çocukları hemen vereceğiz.” diyen Gençlik Dairesi, bunula da yetinmeyip aileye bir Türk rehber tahsis ederek yeni bir ev bulmalarına yardımcı oluyor. Cihan'a konuşan baba İbrahim Göröz, basının yaptığı haberler ve yetkililerin devreye girmesinden sonra Köln/Kalk Gençlik Dairesi yetkililerin tavrının tamamen değiştiğini söyledi.

Göröz şöyle konuştu: “Bize sahip çıkan herkese teşekkür ediyorum. Basının haberleri, yetkililerin devreye girmesi sonucu bize karşı tavır değişti. Bize şimdi ev arıyorlar. Bize verdikleri belgede de çocuklarımıza çok iyi baktığımızı ifade ediyorlar ve kısa sürede ev bulacaklarını söylüyorlar.”Cumartesi günü çocuklarını görmeye gittiğini ve onları beş saatliğine alıp Mannheim'daki ağabeyinin evine götürdüklerini belirten Göröz bu olayın çocuklarını da etkilediğini söylüyor. Göröz şöyle devam ediyor: “Kızım dedi ki: ‘Baba ben kuşları gördüğümde onları ürkütüyordum. Bundan sonra ürkütmeyeceğim. Gece anne diye uyanıp yanımda kimseyi görmediğimde düşündüm, bu kuşların da anne babaları var. Artık onları üzmeyecek, yem atacağım.”Çocukları geri alabilmek için otel veya başka bir ev bulmaları gerektiğini söyleyen baba, “Kendimiz ödeme gücüne sahip değiliz. Mannheim'da ağabeyim kefalet ödemesini yaparak zor duruma düştü. Otelde kalma veya ev bulma konusunda başta Belediye Meclisi üyeleri olmak üzere yetkililerden destek bekliyoruz. Ev konusunda bize yardımcı olmak isteyen insanlar olursa müteşekkir olurum. Desteklerini bekliyoruz.” dedi.