'Cüssesinden daha büyük bir kalbi vardı'

68 yaşında hayatını kaybeden tiyatro ve seslendirme sanatçısı Osman Gidişoğlu son yolculuğuna uğurlandı. Gidişoğlu için düzenlenen törende konuşan oğlu Sercan Gidişoğlu, ''Sevildiğini biliyorduk ama bu kadar sevildiğini bilmiyorduk. Babamın cüssesinden daha büyük bir kalbi vardı, bana önemli bir soyadı miras bıraktı'' diye konuştu.

'Cüssesinden daha büyük bir kalbi vardı'
Önceki gün vefat eden tiyatro ve seslendirme sanatçısı Osman Gidişoğlu için Harbiye Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu'nda tören düzenlendi.

Gidişoğlu'nun törende konuşan eşi Selma Gidişoğlu, eşinin hayatı boyunca kimseyi kırmadığını belirterek, ''Maalesef Türkiye'de sanatçının değeri bu kadar, Ona gereken değeri kimse vermedi. Allah'ın sevgili kuluymuş kimseye muhtaç etmeden vefat etti. Bütün hakkımı helal ediyorum'' dedi.

Törende aile adına konuşma yapan oğul Sercan Gidişoğlu ise, her zaman böyle bir konuşma yapacağı günün gelmemesi için dua ettiğini söyledi. Gidişoğlu, babasının sevgi dolu bir insan olduğunu dile getirerek şöyle konuştu:

''Ne kadar çok sevildiğini son iki günde daha iyi anladık. Onun bizi burada izlerken mutlu ve huzurlu olduğunu görüyorum. Sevildiğini biliyorduk ama bu kadar sevildiğini bilmiyorduk. O benim ilk ve en büyük ustamdı, mesleği ve hayatı öğretti. Babamın cüssesinden daha büyük bir kalbi vardı, bana önemli bir soyadı miras bıraktı.''

'Cüssesinden daha büyük bir kalbi vardı'
Tiyatro ve seslendirme sanatçısı Osman Gidişoğlu'nun eşi Selma Gidişoğlu, usta oyuncunun tabutu başında gözyaşı döktü.

'YAZDIKLARIMIZ ONA YETMEDİ'

Törende, Osman Gidişoğlu'nu arkadaşları da yalnız bırakmadı. Gidişoğlu'nu son rol aldığı dizinin yapımcısı Birol Güven, Gidişoğlu'yla çok geç tanıştıklarını kaydederek, Gidişoğlu'nun herkesçe sevilen biri olduğunu söyledi. Güven, dizide Gidişoğlu'na daha çok rol yazmaya çalıştıklarını belirterek, ''Yazdıklarımız ona yetmedi. Biz yazdıkça o daha çok yazın dedi. Biz onu istediği kadar seyirciyle buluşturamadık. Hakkını helal et'' diye konuştu.

'Cüssesinden daha büyük bir kalbi vardı'

'İKİNCİ BABAM GİBİYDİ'

Son dizide Osman Gidişoğlu'nun oğlu rolünü oynayan Ceyhun Fersoy ise ''1994'te 'Ana Kuzusu' isimli bir dizide baba-oğlu oynuyorduk. 94'te tanıştık adeta benim ikinci babam gibiydi'' dedi.

'EMEKLİ OLAMADAN VEFAT ETTİ'

Gidişoğlu'nun arkadaşı tiyatro sanatçısı Sezai Aydın, Gidşoğlu'yla 45 yıllık bir dostlukları olduğunu ifade ederek, birçok kez aynı sahneyi paylaştıklarını aktardı. Gidişoğlu'nun emekli olamadan vefat ettiğini kaydeden Aydın, Ben Ekim 'de emekli oldum ama o olamadı. Yine aynı sahneyi paylaşıyoruz ama o başka boyutta. Osman için 45 yıl sonra böyle bir konuşma yapacağım aklıma gelmezdi, güle güle Osman iyi yolculuklar'' ifadelerini kullandı.

Tören sonunda Gidişoğlu'nun cenazesi Teşvikiye Camisi'ne getirildi.

Gidişoğlu için Teşvikiye Camisi'nde öğle vakti kılınan cenaze namazına, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün yanı sıra aralarında Haldun Dormen, Hamdi Alkan, Tamer Karadağlı, Altan Erkekli'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda sanatçı katıldı.

'Cüssesinden daha büyük bir kalbi vardı'

'40 YILLIK ARKADAŞIMDI'

Başbakan Yardımcısı Arınç, camide gazetecilere yaptığı açıklamada, Osman Gidişoğlu'nun vefatından üzüntü duyduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

''Osman benim lise sıralarından itibaren 40 yıllık arkadaşımdı. Manisa Lisesi'nde beraber okuduk. Çok değerli bir hemşehrimizdi. Burada bütün Manisalılar'ı bugün bulabilirsiniz. Biz onu çok severdik, o da bize çok bağlıydı. Bugüne kadar hiç irtibatımızı kesmemiştik. Başarılı bir tiyatrocu olmasının yanında gerçek bir dosttu. Allah rahmet eylesin. Yurtdışındaydım, dün gece döndüm, cenazesinde bulunmak istedim. Başımız sağ olsun. Sanat hayatı, tiyatro hayatı, çok değerli bir unsurunu kaybetti. Bu yıl kayıplarla geldi. Belli bir süre süre önce rahmetli Birand'ı buradan uğurlamıştık. Bugün de Osman arkadaşımızı uğurluyoruz. Üzgünüm, çok değerli bir dostumuzu kaybetmiş olduk. Burada, bütün hemşehrileri olarak ona Allah'tan rahmet diliyoruz.''

Gidişoğlu ile zaman zaman telefonda görüştüğünde, Gidişoğlu'nun kendisine sıkıntılarından bahsettiğini dile getiren Arınç, ''Ölümcül bir şey olduğunu doğrusu bilmiyordum. O iyi bir sanatçıydı, iyi bir tiyatrocuydu ama onun ötesinde iyi bir dost ve arkadaştı. Biz onu bu özellikleriyle daha çok hatırlayacağız. Hepimizin başı sağolsun'' diye konuştu.

Arınç, Gidişoğlu'nun eşi Selma Gidişoğlu ile oğlu Sercan Gidişoğlu'nu taziyede bulundu, Sercan Gidişoğlu ile bir süre konuştu.

Kılınan cenaze namazın ardından Gidişoğlu'nun Türk bayrağına ve Fenarbahçe bayrağına sarılı tabutuna Başbakan Yardımcısı Arınç da omuz verdi.

Osman Gidişoğlu'nun cenazesi, Çengelköy Mezarlığı'nda toprağa verildi.