Soma Esnaf Sanatkarlar ve Kredi Kefalet Kooperatifi Genel Kurulu Yapıldı

Soma Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi'nin olağan genel kurul toplantısı gerçekleştirildi.

Soma Esnaf Sanatkarlar ve Kredi Kefalet Kooperatifi Genel Kurulu Yapıldı
Uzun yıllardan bu yana başkanlık görevini sürdüren Ali Ayan, yeniden bu göreve seçildi. Soma Belediye Düğün Salonu’nda düzenlenen genel kurula AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi’nin yanı sıra AK Parti Manisa Milletvekilleri Recai Berber, Muzaffer Yurttaş, Uğur Aydemir, CHP Manisa Milletvekilleri Hasan Ören, Özgür Özel, Manisa Bölge Birliği Başkanı Recep Çınar, Soma Kaymakamı Abdülkadir Karataş, Belediye Başkanı Hasan Ergene, belde belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ve esnaf temsilcileri katıldı.

Kongrenin divan başkanlığını, verilen önerge ile Esnaf ve Sanatkarlık Kredi Kefalet Kooperatifi Manisa Bölge Birliği Başkanı Recep Çınar, üyeliklerini ise Hüseyin Kütük ile Musa Kurt yaptı. Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan kongrede, 10'ar dakikalık süre sınırlaması ile milletvekillerine de söz verildi.

İlk olarak CHP'li, ardından da AK Partili milletvekilleri genel kurula hitap etti. AK Partili vekilleri süreyi suistimal yaptıklarını iddia eden CHP’li Ören ve Özel, duruma tepki göstererek çifte standart uygulandığını ileri sürdüler.

Soma Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Ayan, yönetim kurulu faaliyet raporlarını okuyarak kooperatif hakkında bilgiler verdi. Ayan, "Tüm personelimiz SGK’ya tabi olup, hiçbir sigorta ve vergi borcu bulunmamaktadır. Kooperatifin tutulan yasal defterleri Türk Ticaret Kanunu hükümleri uyarınca yapılmakta, açılış ve kapanış işlemleri zamanında yerine getirilmektedir. Kooperatifimiz güçlü bir sermaye yapısına sahiptir. Toplam sermayemiz 2 milyon 867 Bin 375 liraya ulaşmaktadır”dedi.

Protokol konuşmalarının ardından oylamaya geçildi. Başkan Ayan ile Yönetim Kurulu üyeleri Mehmet Demirci, Emin Kurban, Hayati Uzun ve Yücel Çay, güven tazeledi .
Kaynak: İHA