Ergan Dağ Kayağı Yarışmasında Dereceye Girenlere Ödüllendirildi

Ergan Uluslararası Dağ Kayağı Yarışması’nda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Ergan Dağ Kayağı Yarışmasında Dereceye Girenlere Ödüllendirildi
Bayanlarda; İvona Nihaylova birinci, Duygu Kan ikinci ve Ayşe Yılan üçüncü oldu. Erkekler kategorisinde; Mirco Mezzanotte birinci, Dno Ceccato ikinci ve Tervel Toteul üçüncü oldu. Uluslar arası Dağ Kayağı 1. Ayak Yarışmasına katılan 10’u yabancı, toplam 55 sporcu zorlu parkurda dereceye girmek için kıyasıya yarıştı. Yarışmanın sonunda dereceye giren sporculara Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Konferans salonunda düzenlenen törenle ödülleri verildi.

Törene; Vali Selman Yenigün, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaaddin Karaca, Erzincan Dağcılık İhtisas Kulübü Başkanı Yılmaz Ünal, yabancı misafirler ve sporcular katıldı.

Yapılan yarışmada hem Türkiye’nin, hem de Erzincan çok önemli bir sınavı başarı ile tamamlamanın gururunu yaşadıklarına belirten Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaaddin Karaca, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederek, “Çok görkemli ve güzel bir yarışmaya ev sahipliği yapan Erzincan, gelecekte çok güzel başarılara ve başarılı sporcular çıkartacağının bir göstergesi olan yarışmayı başarı ile tamamlamıştır. Yabancı spor otoritelerinden tam not almıştır” dedi.

Belediye Başkanı Yüksel Çakır yaptığı konuşmada; “Erzincan’da ve Erzincanlı hemşerilerimiz için çok önemli ve ehemmiyet verdiğimiz, bir günü hep beraber kazasız, belasız ve hiçbir aksaklığa mahal vermeksizin beraberce tamamlamış olduk” diye konuştu.

AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, “Erzincan’ın rüyası, 25 yıllık özlemi olan Ergan Dağının Erzincan’ımıza tüm hemşerilerimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Vali Selman Yenigün, “Yıllar süren bir hayalin adım adım giderek, gerçekleştiği günlerin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu mutluluğu yaşarken, oradaki güzelim harika doğayı, bir takım tesislerle taçlandırmanın gururunu da taşıyoruz. Hem ülkemiz, hem ilimiz açısından çok anlamlı yarışmanın yapılması hususunda görüş birliğine varıldı. Bu yarışma burada yapıldı ve Erzincan yüz akı ile başarılı bir şekilde yarışmayı tamamlamıştır” şeklinde konuştu.

Vali Selman Yenigün’ün konuşmalarının ardından yarışmada dereceye giren sporculara protokol mensupları tarafından ödülleri verildi.

Ergan Uluslararası Dağ Kayağı Yarışmasında bayanlarda; İvona Nihaylova birinci, Duygu Kan ikinci ve Ayşe Yılan üçüncü oldu. Erkekler kategorisinde; Mirco Mezzanotte birinci, Dno Ceccato ikinci ve Tervel Toteul üçüncü oldu .
Kaynak: İHA