Gatab'ın Kapatılması Tartışmaları...

Büyükşehir Yasası ile ilgili GATAB’ın kapatılacağı yönündeki ifadelere tepki gösteren GATAB Başkanı ve Tekirova Belediye Başkanı Yusuf Üras, “GATAB’ın kapanması ya da ASAT’a bağlanması gerektiğini vurgulayanlar, siyasi rant ve çekişme uğruna böylesi önemli bir kurumu Kemer’den koparmaya çalışıyorlar” dedi.

Gatab'ın Kapatılması Tartışmaları...
Güney Antalya Turizmi Geliştirme ve Altyapı işletme Birliği (GATAB) Başkanı ve Tekirova Belediye Başkanı Yusuf Üras, 6360 Sayılı Büyükşehir Yasası sonrası GATAB’ın kapatılacağı yönündeki ifadelere tepki gösterdi. Yasada hiçbir suretle GATAB’ın adının geçmemesine rağmen, ‘Mahalli idare birlikleri tasfiye olunur’ maddesine dayanılarak kapanmasına yönelik söylemlerin arttığını belirten Başkan Üras, “GATAB’ın kapanması ya da ASAT’a bağlanması gerektiğini vurgulayanlar, siyasi rant ve çekişme uğruna böylesi önemli bir kurumu Kemer’den koparmaya çalışıyorlar. Kişisel çıkarlar uğruna Kemer feda ediliyor. GATAB’ın Kemer ve bölgesi için ne kadar hayati bir kurum olduğu görülmüyor. Kemer’de GATAB’ın kapanması ya da ASAT’a devir olmasının ne Kemer’e, ne Kemerliye ne de bölgeye bir karı olmayacağı gibi zararı olacaktır” dedi.

GATAB’ın kapanması ya da ASAT’a devrolması halinde Kemerlinin cebinden 50 milyon liranın Antalya’ya gideceğini belirten Başkan Üras,şunları söyledi: “GATAB’ın en büyük artısı ve bölgesi için önemi bütçesinin büyüklüğü. Zira GATAB 50 milyon liralık bir bütçeye hükmediyor. GATAB’ın kapanması durumunda bu para otomatikman Antalya’ya aktarılacak. Antalya’da bu parayı bölgelere paylaştıracak. Kemer’e ancak binde bir oranında bir para geri gelebilecek. Birlikte çalışan 350 kişi ve onların aileleriyle yaklaşık 2 bin kişi olası bir kapanma durumunda mağdur olacak. Kemerli GATAB sayesinde en ucuz suyu kullanıyor. Kemerli suya sadece 1 lira 24 kuruş ödüyor. Bu rakam Antalya’da ASAT’ta 2 lira 15 kuruş. İSKİ ise 3 lira 29 kuruş. Bütçesinin büyük bir kısmı tanıtıma ayrılıyor. GATAB’ın kapatılması ya da ASAT’a devir olması durumunda özellikle kaynak yetersizliğinden dolayı bu tanıtımların yapılması imkansız hale gelecek. ‘Okullar Hayat Olsun’ projesi kapsamında hizmet bölgesinde kalan 33 okulun ihtiyaçlarını gideriyor. GATAB’ın kapanması durumunda tıpkı MOBESE gibi derin deniz deşarj hattının Kemer’e kazandırılması imkansız olurdu. Çünkü ASAT’ın böyle projeler gerçekleştirme görevi ve misyonu bulunmuyor.” ASAT’ın Beldibi bölgesine yetmediğini ve Olimpos'a asla yararı olamayacağını kaydeden Başkan Üras, “Bir dönem Konyaaltı Belediyesi’ne dahil olan Beldibi, ASAT’ın himayesine girmişti. O dönemde ASAT Beldibi’ndeki altyapı çalışmalarını yapamayacağını ileterek GATAB’dan destek istedi. GATAB kapanırsa burnunun ucundaki Beldibi’ne yetemeyen ASAT, Olympos’a, Beycik’e nasıl hizmet götürecek. Çöpleri düzenli alınmayan, yazın sineklerle boğuşan Beldibi halkı şimdilerde tekrar GATAB’ın hizmetlerine kavuşmanın mutluluğunu yaşarken içten içe de olası kapanma ihtimali nedeniyle endişe ediyor. Asli görevlerinin dışında fark yaratan bölgesine değer katan projelerin de yaratıcısı olarak karşımıza çıkan GATAB, 2005 yılından bu yana bölgenin kazanımları için çalışan yegane ve emsal kurumların başında geliyor. Bazılarının ısrarla görmek istemediği bu artıları eksiye çevirmek bölgeye büyük bir kayıp olur. GATAB’ın kapanmasını ya da ASAT’a devredilmesini istemek Kemer’e ihanetten ve koca bir kayıptan başka bir şey değildir” diye konuştu.

Kaynak: İHA