Chp’li Keskin’den Hakan Şükür Yorumu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, Hakan Şükür’ün sözleriyle ilgili bir soruya, “O gitsin istediği yerde yorumculuğa devam etsin.Siyaset ona çok uzak” dedi.

Chp’li Keskin’den Hakan Şükür Yorumu


CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, 1980’li yıllarda faaliyet gösteren Sosyal Demokrat Halkçı Parti’nin (SHP) Isparta il başkanlarından İsmet Baş’ın cenaze törenine katıldı.

Keskin cenaze töreninin ardından, beraberinde CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner’le birlikte, Karaağaç Semt Pazarı’nı gezdi. Keskin burada pazarcı esnafıyla sohbet etti. Sorunlarını dinledi. Kendisine ikram edilen meyvelerden tattı. Keskin, pazar ziyareti sırasında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Keskin, bir gazetecinin Hakan Şükür’ün ‘Ben Türk değilim, Arnavutum’ şeklindeki sözlerine ilişkin sorusuna, “O gitsin istediği yerde yorumculuğa devam etsin. Siyaset ona çok uzak, Böylesine siyasete uzak Türkiye’nin sorunlarına uzak bir adamla ilgili burada bir değerlendirme yapmayı çok uygun bulmuyorum” dedi.

İmralı’ya düzenlenen ikinci ziyaretle ilgili soruya ise Keskin, görüşmenin yürütülme biçimine CHP’nin sıcak bakmadığını ve hükümete birtakım önerilerde bulunduklarını söyledi.

Keskin, “Genel başkanımız ve merkez yönetici arkadaşlarımız Sayın Başbakanı ziyaretinde bu görüşmelerin yöntemiyle ilgili bazı önerilerde bulundu. Bu önerilerde görüşmelerin parlamento zeminine taşınması, parlamentoda bulunan muhalefet partilerinin detaylı bilgi verilmesi, kamuoyunun kabul etmeyeceği herhangi bir açılım için taahhüt verilmemesidir” dedi

Önerilerinin geri çevrildiğini kaydeden Keskin, “AK Parti o görüşlerimizi elinin tersiyle iterek kendine göre yöntemlerle görüşmeleri sürdürmektedir. Demokrasiyle yönetilen toplumlarda ülkenin temel sorunlarının çözüme kavuşmasında muhalefet partilerinin de bu konuda görüşleri katları olmalı. Dünyanın her tarafında terörle ilgili çözüm üretilmesi sürecinde muhalefet partilerinin görüşleri düşünceleri yönlendirmeleri alınarak ortaklaşa bir mutabakat sağlanarak çözüme gidilir. CHP, bu işin toplumsal mutabakatla çözülmesini öngördü” diye konuştu.

Kaynak: İHA