İşkur Heyeti, Dünya Bankası'nı Ziyaret Etti

İŞKUR heyeti, ABD'de Dünya Bankası'nı ziyaret etti.

İŞKUR'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Dünya Kamu İstihdam Kurumları Birliği Dünya Konferansı'na katılmak üzere Amerika Birleşik Devletleri'nin Washington kentinde bulunan Türkiye İş Kurumu Genel Müdürü Dr. Nusret Yazıcı başkanlığındaki heyet, Dünya Bankası Beşeri Kalkınma Sektör Direktörü Jesko Hentschel ve Eğitim Uzmanı Halil Dündar ile görüştü.

Görüşmede İŞKUR'un aktif istihdam programları kapsamında gerçekleştirdiği ''işbaşı eğitim'' uygulamaları ve Dünya Bankası tarafından hazırlanan ''İşler'' konulu 2013 Dünya Kalkınma Raporu'nun ele alındı. İŞKUR Genel Müdürü Yazıcı, görüşmede, ''Uygulamaların yaygınlaştırılması noktasında her türlü işbirliğine açık olduğumuzu belirtmek isteriz. Bu yılki Dünya Kalkınma Raporu'nda 'işler' temasının seçilmesinden dolayı çok mutluyuz. Konuya, Dünya Bankası yetkililerinin de katkı sunması bizim açımızdan büyük önem taşıyor'' ifadesini kullandı.

Türkiye'de İŞKUR tarafından son aylarda işbaşı eğitimlere ağırlık verilmesinin söz konusu rapor sonuçlarıyla da uyumlu olduğunu belirten Dünya Bankası temsilcileri ise programların katma değerinin klasik anlamdaki mesleki eğitim kurslarına oranla çok daha yüksek olduğunu ifade etti.

Temsilciler, ayrıca Türkiye'deki başarılı uygulamaların Hindistan, Sri Lanka gibi gelişmekte olan ülkelere aktarılabilmesi için eşleşme projelerinin yapılması önerisinde bulundular.

Dünya Bankası tarafından hazırlanan ''İşler'' konulu rapor ve sonuçları, 27 Şubat'ta İstanbul, 28 Şubat tarihinde de Ankara'da yapılacak konferanslar aracılığıyla kamuoyuyla paylaşılacak.

Muhabir: İlkay Güder

Yayıncı: Selçuk Aval
Kaynak: AA