ETSO Üyesi Genç Girişimciler Gürcistan'a Çıkarma Yaptı

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Genç Girişimciler Kurulu (GGK) üyeleri, Gürcistan’a iş gezisi düzenledi.

Erzurum ve Gürcistan arasındaki ticari canlılığı artırmak amacıyla genç girişimciler Batum'a çıkarma yaptı. 14-16 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilen ticari amaçlı gezide, Batum Ticaret Odası'nı ziyaret eden GGK üyeleri, Gürcü iş adamlarıyla bir araya gelerek ikili görüşmelerde bulundu. Daha sonra ortak bir toplantı düzenleyen Erzurum ve Batumlu işadamları 2 ülke arasında ticaret hacminin geliştirilmesi temennisinde bulundu.

Batum Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Saim Yeşildağ, ETSO heyetine Gürcistan’daki yatırım imkanlarıyla ilgili bilgiler verdi. ETSO Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Haktan Ömeroğlu da, Erzurum ile Gürcistan’ın şehirleri arasında ticaretin geliştirilmesi amacıyla gezi düzenlediklerini ifade etti.

Ömeroğlu, iki ülke ve şehir yapılacak işbirliğinin her iki ülke ticareti açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. Batum ziyaretinin ardından başkent Tiflis’e geçen ETSO GGK üyeleri, burada Tiflis Türk İşadamları Derneği ve Tiflis Yatırım Ajansı’nın yetkilileriyle görüşmelerde bulundu. Tiflis’te Türk işadamlarına ait firmalarda incelemeler yapan genç girişimciler, firmaların yetkilileriyle görüş alış verişinde bulundu. Gürcistan gezisiyle ilgili değerlendirme bulunan ETSO GGK Başkanı Haktan Ömeroğlu, Batum ve Tiflis gezisinin kuruldaki genç girişimcilerin ufkunu açtığını belirterek, 2013 yılı içerisinde yeni yurtdışı gezileri düzenlemeyi planladıklarını ifade etti .