Çubuk'ta İstihdam Artıyor, Kahvehane Sayısı Azalıyor

Çubuk'ta istihdamda yaşanan artış ve sıkı denetimler neticesinde kahvehane ve internet kafe sayısında düşüş yaşandığı bildirildi.

Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, ilçede kahvehane ve internet kafe sayısında önemli bir şekilde düşüş yaşandığını belirterek, bunun iş sahalarının ve istihdamın artmasına bağlı olduğunu belirtti.

Kentte kahvehane ve internet kafe sayısının toplam 62 olduğunu anlatan Şahin, ''İlçede 2011 yılında kahvehane sayısı 62 iken, 2012 yılında bu sayı 48'e düştü. Ayrıca internet kafe sayısı 2011 yılında 20 iken, 2012 yılında bu sayı da 14'e düştü. Toplamda bir yılda 20 işletme kapanarak farklı iş kollarına yönelmiştir. Bizim için bu sayıların düşmesi çok sevindirici bir durumdur. Sayıların düşmesi gösteriyor ki ilçede boş ve işsiz vatandaşın sayıda önemli derecede düşme yaşanmıştır. Çünkü kahvehane ve internet kafe arz ve talebe göre artış gösterir. Talep düştükçe bu işle meşgul olan vatandaşlarımız farklı iş kollarına yatırım yapmıştır. Sayıların azalmasında hem belediyemizin hem de emniyet ekiplerimizin denetimleri ile iş yerlerinden istenilen belirli kriterlerin artması da etkili olmuştur'' dedi.

Kaynak: AA