Büyükelçi Reyes: Şili Türk Yatırımcıları Bekliyor

Şili'nin Ankara Büyükelçisi Jorge Patricio Arancibia Reyes, Türkiye’nin ticareti iyi bildiğini söyleyerek, “Birlikte bu potansiyel ile güzel işler yapabiliriz." dedi.

Gaziantep Hür Sanayici ve İşadamları Derneği (HÜRSİAD) tarafından düzenlenen ülke tanıtım günleri devam ediyor. Gelenekselleşen toplantılar kapsamında bu ay tanıtımı yapılan ülke Şili oldu. Toplantıda konuşan Büyükelçi Jorge Patricio Arancibia Reyes, Şili'nin bugünkü durumunu, ekonomik yapısını, hükümetinin hedeflerini, Türkiye ve Şili arasındaki ticarette gelinen noktaya değindi. Yatırımcıları Şili’ye davet eden Reyes, iki ülkenin birçok yönden benzerlikler taşıdığına vurgu yaparak, "Şili bu konuda çok ciddidir. Sizlere çok güzel fırsatlar sunuyoruz. Türkiye ticareti iyi biliyor. Birlikte bu potansiyel ile güzel işler yapabiliriz." diye konuştu.

HÜRSİAD Yönetim Kurulu Başkanı İlker Hasırcı da “Latin Amerika’nın dışa açık ve istikrarlı ekonomilerinden biri olan Şili, yaklaşık 17 milyonluk nüfusu ile küçük bir pazar görünümünde olmasına rağmen, ülkenin Son yıllarda yürüttüğü dışa açılım politikalarının etkisiyle pazarda rekabet oldukça yoğundur. Şeffaf ve etkin bir devlet mekanizmasına ve yaygın dış ticaret kültürüne sahip bulunan Şili, iş yapma kolaylığı bakımından da bölge ülkeleri arasında öne çıkmaktadır.” şeklinde konuştu.