Volkswagen Caravelle, Bluemotion Teknolojisi İle Daha Çevreci ve Tasarruflu

Volkswagen Ticari Araç'ın Caravelle modeli, BlueMotion Teknolojisi'ne sahip motoruyla daha tasarruflu hale geldi.

Şirket açıklamasına göre, Volkswagen'in geliştirdiği BlueMotion teknolojisi ile araçlardaki yakıt tüketimi ve kirlilik düzeyi en aza indirgeniyor. BlueMotion teknolojisi ve Start-Stop Sistemi'yle çevreyi koruyan Caravelle, Fren Enerjisi Geri Kazanım Sistemi, tekerlek spoileri gibi teknolojik ve aerodinamik donanımlarıyla da yakıt tüketimini düşürüyor.

2 litrelik TDI motoruyla 115 PS güç üreten ve 100 kilometrede ortalama 6,8 litre yakıt tüketen Caravelle BlueMotion, 71 bin 245 liralık anahtar teslim fiyatıyla alınabiliyor.

Caravelle BlueMotion'da yer alan Start-stop sistemi, kırmızı ışıkta ya da trafikteki duraklamalar sırasında motorun çalışmasını durdurarak, yakıt tüketimini ve karbondioksit emisyonunu azaltıyor.

Yakıt tüketim değerini normal kullanıma oranla yüzde 5 oranında azaltan Start-stop sistemi devreye girdiğinde; radyo, klima ve aydınlatmalar çalışmaya devam ediyor. Sistem yalnızca, motor soğukken, manevra yaparken ya da geri giderken, frenleme ya da direksiyon desteği gerektiğinde, hızlı, yüksek ısıtma, soğutma, fan çıkışı sırasında veya römork çekerken devre dışı kalıyor.

Fren Enerjisi Geri Kazanım Sistemi ile sürücünün ayağını gaz pedalından çekmesi ya da frene basması anında akü, her zaman uygun şarj konumunda bulunuyor ve alternatör voltajının sabit hızda giderken azaltılmasıyla yakıt tüketim değerini düşürmeye yardımcı oluyor.

BlueMotion Teknolojisi'ne sahip Caravelle'de sunulan bir diğer avantaj ise sürüş sırasında havanın tekerleklerin etrafından akmasını sağlayan spoiler hava direncini azaltarak yakıt tüketiminin düşürülmesine yardımcı olması.

Caravelle, doğru lastik basıncı ayarlandığında düşük yuvarlanma direncine sahip bu lastikler sayesinde yakıt tüketim değerini düşürüyor.

Muhabir: Sümeyye Dalkılınç

Yayıncı: Affan Kulunyar
Kaynak: AA