'Hayalimdeki Minyatürler' Pendik'te Sergileniyor

Minyatür sanatçısı Taner Alakuş'un 25 yıllık sanat hayatı boyunca yaptığı 43 seçme minyatür çalışması, Pendik’te sergileniyor.

Pendik Belediyesi, minyatür sanatkârı Taner Alakuş'un 25'inci sanat yılı münasebetiyle 'Hayalimdeki Minyatürler' isimli sergisine ev sahipliği yapıyor. Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi'nde açılışı yapılan sergide, Taner Alakuş'un 25 yıllık sanat hayatı boyunca fırçasından dökülen 43 seçme minyatür çalışması sanatseverlerin ilgisine sunuldu.

Sergide, Taner Alakuş’un eserlerinden oluşan minyatür kataloğu da sergiyi gezen sanatseverlere tanıtıldı.Serginin açılışını Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin ve Pendik Kaymakamı Cafer Odabaş yaptı. Sergi hakkında bilgi veren Taner Alakuş, “Pendik’te 25. Sanat yılım dolayısıyla minyatür sergisi yapıyoruz. Pendik Belediyesi yardımlarını esirgemeyerek 25 yıllık bir geçmişi kitap haline getirdi. Burada o eserlerin büyük bölümü sergileniyor. İzleyiciler burada hem kitapla tanışacaklar, hem de birebir bir sanat serüvenini izlemiş olacaklar. Yani bu ne demek, üniversiteden, Güzel Sanatlardan mezun olmuş bir öğrencinin, öğrencilik aşamasından başlayıp 25 yılda geldiği seviyeyi buradaki eserlerden takip edebilecekler. Minyatür sanatı, geleneksel sanatlarımız içerisinde disiplinli sanatlar dediğimiz Hat, Ebru, Tezhip diye bilinen gelenekten gelen bir sanattır. Burada yaklaşık 43 eser var.” dedi.

Açılışın ardından vatandaşlar sergiyi gezerek eserler hakkında bilgi aldı .