Ak Parti’li Can: “yatırımları Takip Ediyor, Problemlerin Üzerine Gidiyoruz”

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, “Yatırımları takip ediyor, problemlerin üzerine gidiyoruz” dedi.

Ak Parti’li Can: “yatırımları Takip Ediyor, Problemlerin Üzerine Gidiyoruz”
Nöbetçi milletvekili uygulaması kapsamında Kırıkkale’ye gelen AK Parti Milletvekili Ramazan Can, parti teşkilatında vatandaşların sorun ve taleplerini dinleyerek, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Kırıkkale’de güzel gelişmelerin olduğunu belirten Can, “Burada vatandaşlarımızın birebir sorunlarını dinliyoruz, Ankara’ya gelenler de var. Mümkün olduğunca sorunları ve talepleri ilgili yerlere iletmeye çalışıyoruz. Ankara’da da Başbakanlık ya da Meclis Genel Kurulu’nda 3 milletvekili bir araya geliyoruz. Yatırımları takip ediyor, problemlerin üzerine gidiyoruz. Kırıkkale ile ilgili olarak sayın bakanımız ve milletvekilimiz gerekli açıklamaları yapmışlardır. Güzel gelişmeler var. Neticelendirmek üzereyiz” dedi.

Yeraltı sularıyla ilgili kanunun Meclis’ten geçtiğini ifade eden Can, “Kuyuları olanların dikkatine, eğer yeraltı suyu sanayi tesisleri için çekiliyorsa 1 yıl içerisinde gerekli ölçümleri yaptıracak ve ölçüm cihazının filtresini taktıracak. Zirai sulamayla ilgili topraktan su çeken kuyularla ilgili ise 1 yıl içerisinde taktıracak. Taktıramayanlar için ise 3 yıl içinde DSİ takacak ve bedelini taksitlendirerek alacak. Biliyorsunuz ki 23 Şubat itibariyle bütün kuyuların kapanması söz konusuydu. Bize burada dile getirdiler. Kanunu teklifini verdik ve dün gece yasalaştırdık. Önümüzdeki hafta meclis gündemi ille ilgili kısaca bir bilgi verecek olursak kamu ve özel ortaklığın yapacağı hastanelerle ilgili sıkıntılar vardı. O kanun görüşülüyor” şeklinde konuştu.

Yeşil Vadi Projesi konusunda ise sürecin Son derece olumlu ilerlediğini belirten Can, “Yeşil Vadi konusunda Kırıkkale üzerine düşeni yaptı Melih Bey de sağ olsun kendi meclisinde de çıkardı. Süreç Son derece güzel ilerliyor. Arpalık Çukuru mevkisinde bulunan eski askeri tugaya ait olan arazi konusunda Kara Kuvvetleri Komutanlığı ile ilgili yazışmalar yapıldı. O arazi şuan fiilen askeri arazi değil. Olumlu Sonuç bekliyoruz. O arazi mühimmat ve silah organize sanayine açılacak” dedi.

4. yargı paketinin Başbakana sunulduğunu ve yakında Meclis’e sevk edileceğini söyleyen Can, “4. yargı paketi Başbakanımıza sunuldu. Başbakanımız başkanlığında hukukçu bakanlarımız ve genel başkan yardımcılarımızın katılımıyla Son nokta konuldu. Yakında meclise sevk edilecek” dedi

Can, Kayadibi köyünün Kırıkkale’ye bağlanması konusunda ise Son kararı İçişleri Bakanlığı’nın vereceğini kaydetti.

Kaynak: İHA