Efes'in Dünya Mirası Listesi'ne Girme Çabası
Dünyaca ünlü Efes’in Unesco Dünya Mirası Listesi'ne girebilmesi için yıllardır çaba harcayan Selçuk Belediyesi, Efes ile ilgili tüm planlama çalışmalarını tamamlayarak Kültür ve Turizm Bakanlığı’na iletti.

Efes Alan Yönetiminin ilanı konusunda Selçuk Belediyesi ve yerel makamların üzerine düşen tüm görevleri yerine getirdiklerini ifade eden Başkan Ülgür, “Koruma amaçlı imar planlarının haritaların yapılması, çalıştayların düzenlenmesi ve yönetim listesinin belirlenmesinden sonra paydaşlarımız ile birlikte Efes ile ilgili 5 yıl içerisinde yapılması gereken işleri hazırlayarak Kültür ve Turizm Bakanlığına ilettik. Bakanlık, 2013 Eylül ayında Unesco’ya müracaat edileceğini ve Efes’in 2014 yılının listesine gireceğini söylemişti. Yalnız yeni bakan bu politikasını devam ettirir mi, yoksa irade mi değiştirir bilemem. Tek bildiğim Efes’in UNESCO dünya mirası listesine alınması konusunda belediye bütün görevlerini yerine getirmiştir. Artık top Kültür ve Turizm Bakanlığını'ndadır” dedi.
Öte yandan, Selçuk Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısında Efes Yönetim Alanı Eşgüdüm ve Denetleme Kurulu’na yeni üyelerin atanması oybirliği ile kabul edildi .
