Kastamonu'da Bir Restoranda Çıkan Kavgada Hidayet Böcüoğlu'nun Öldürülmesine İlişkin Dava Sürüyor

Kastamonu'da bir restoranda çıkan kavgada Hidayet Böcüoğlu'nun öldürülmesine ilişkin dava sürüyor.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu yargılanan sanıklar, Erdal G., Ramazan A. ve Murat G. ile sanık avukatları katıldı.

Duruşmada, olayın meydana geldiği işletme sahibi Murat G. ilk kez dinlendi.

Murat G. ifadesinde, olayın meydana geldiği gün restorana 3 kişinin geldiğini söyledi.

Restoranda 1,5 saat sonra Hidayet isminde birisinin geldiğini belirterek, ''Hidayet buraya sık sık geldirdi. Hidayet Böcüoğlu'nu daha önceden tanıyordum. O akşam bizim mekana içkili vaziyette gelmişlerdi. Saat geç olunca kalamamaları gerektiğini söyledim. Yanlarında bulunan Aslı isimli kişi de 'biraz daha kalalım' dedi.

Yaklaşık 2,5 saat oturduktan sonra hesap istediler. Hesabın bin 200 lira olarak götürdük'' dedi.

Restoran çalışanlarının hesabın bin 200 lira olduğunu söylemeleri üzerine her şeyin gerildiğini iddia eden Murat G, şunları kaydetti:

''Arkadaşlarımız bin 200 lira olduğunu söyleyince Hidayet 'para mara yok' dedi.

Ben de yanlarına giderek, 'neden sinirleniyorsunuz' dedim. Bunun üzerine Aslı, 'çıkalım' dedi.

Hidayet de beni işaret ederek, 'ben ne zaman girip çıkacağımı bilirim' dedi.

Hidayet'in bu tavrı üzerine Alaaddin Kara da, 'Hidayet ne yapıyorsun Murat bizim kardeşimizdir' dedi.

Daha sonra Alaaddin Kara da 'sizi bu tel örgülerden çıkartmayız. Kafanıza sıktırmayın' dedi.

Olayların gerginleşmesi üzerine Ömer Demirkan, Hidayet'in önüne geçerek, aramızdaki mesafeyi uzaklaştırdı. Benim kapıya arkam dönük olduğu bir sırada bir kere tüfek sesi duydum. Ardından da Alaaddin Kara, ''kardeşimi vurdular'' diyerek, Hidayet'in yanına gitti. Diğer şahıslar Ömer Demirkan balkon kapısına doğru gittiler. Alaaddin Kara, yerde yatmakta olan Hidayet'in silahını alması üzerine, ben de yanımda bulunan silahla yukarıya doğru ateş etmeye başladım. Ardından da mutfağa kaçtım. Ben dışarı kaçtığımda Alaaddin Kara benim olduğum yere bir kere silah sıktı. Ayrıca ormanlık alana kaçan kişilere doğruda silah sıkıyordu. Bu arada Alaaddin ve Muhtar, Ömer'i kolundan tutup götürüyorlardı. Alaaddin muhtara, 'kardeşime sıkıyorlar neden ateş etmiyorsun' dedi.

Ömer, muhtar ve Alaaddin arabanın yanına giderken, Alaaddin ormana doğru giderek ateş etti. Daha sonra Ömer, Muhtar ve Alaaddin arabaya binerek gittiler''

Murat G, kişilerin gitmesiyle personelleriyle işyeri önünde toplandıklarını vurgulayarak, Müzisyen Ziya'nın minibüsüne binerek olay yerinden uzaklaştıklarını kaydetti.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, tanıkların dinlenmesi ve diğer eksiklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı erteledi.

Kastamonu'nun Kadı Dağı mevkisinde Şehit Şerife Bacı Piknik ve Mesire alanındaki bir işletmede gece geç saatlerde işletme çalışanları ile müşteriler arasında tartışma çıkmıştı.

Tartışmanın büyümesi üzerine işletme sahibi Murat G. ile müşteri olarak işletmeye gelen Hidayet Böcüoğlu , Saim Çakıroğlu , Alaaddin Kara ve Ömer Demirkan aralarında silahlı çatışma çıkmıştı. Olayda yaralanan Hidayet Böcüoğlu, Saim Çakıroğlu, Alaaddin Kara ve Ömer Demirkan ambulansla Kastamonu Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Yaralılardan Hidayet Böcüoğlu, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

Muhabir: Özkan Beyer

Yayıncı: Ebubekir Gülüm
Kaynak: AA