Deniz Feneri Derneği Suriye'ye 24 Ton Patates Gönderildi

Deniz Feneri Derneği Doğu Anadolu Bölge Temsilciliği öncülüğünde, bir iş adamı tarafından ''Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye'' kampanyası kapsamında Suriye'ye 24 ton patates gönderildi.

Deniz Feneri Derneği Doğu Anadolu Bölge Temsilcisi Ali Karayılan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul'da ikamet eden Iğdırlı bir iş adamının Suriye'ye gönderilmek üzere 24 ton patates bağışında bulunduğunu söyledi.

Bağışta bulunulan patatesi brandayla sardıklarını ifade eden Karayılan, ''Patatesin soğuktan etkilenmesi için izocam ve brandayla özel olarak sardık. Tıra yüklediğimiz 24 ton patatesi, Şanlıurfa temsilciliğimize sevk ettik. Oradan da Akçakale'den sınır kapısından Suriye'ye ulaştırılacak'' dedi.

Suriye'de insanların gıda maddelerine ihtiyacı olduğunu vurgulayan Karayılan, şunları kaydetti:

''Bağışçımız ismini açıklamak istemiyor. Ama Suriye'ye 24 ton patates bağışladı. Hazırlanması ve tüketimi kolay olduğu için Suriye'de un kadar patatese de ihtiyaç var. Üstelik bu patatesler organik, suni gübre kullanılmadan yetiştirilmiş. Suriye'den patates konusunda büyük talep var. Bu talepleri bağışçılarımızın desteğiyle karşılamaya çalışıyoruz. Bu yardımlar artarak devam edecek. Temennimiz oradaki ihtiyaçları karşılayabilmek.''

Karayılan, Deniz Feneri Derneği Doğu Anadolu Bölge Temsilciliği olarak daha öncede gıda, prefabrike ev gibi yardımların olduğunu belirterek, Suriye'de yaşanan olaylara duyarsız kalınamayacağını söyledi.

Muhabir: Ayşe Yıldız

Yayıncı: Emine Konuk
Kaynak: AA