Samsun’da Toprak Altında Kalan İşçi Kurtarıldı

Samsun’da kanalizasyon çalışması sırasında meydana gelen göçük sonucu beline kadar toprağa gömülen işçi, 2 saatlik çalışma sonucu kurtarıldı.

Samsun’da Toprak Altında Kalan İşçi Kurtarıldı

Samsun Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) adına çalışan taşeron firma ekiplerinin saat 09.30 sıralarında Karasamsun Mahallesi Anadolu Caddesi’ndeki kanalizasyon çalışması sırasında göçük meydana geldi. İş makinesi ile yapılan kazı esnasında kanalda boru bağlantısı yaptığı öğrenilen Tuncay Başer (41), beline kadar toprak altında kaldı. Başer’in mesai arkadaşlarının ihbarı üzerine bölgeye itfaiye, AFAD ve ambulans sevk edildi. Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri göçük altında kalan Başer’i 2 saatlik çalışma sonucu kurtardı. Sedyeye alınan Başer, ambulansla Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Başer’in hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi

Olayı anlatan taşeron işçi Aydın Yılmaz (43), "Sabah 08.30 gibi iş başı yaptık. Kazıdaki borudan halatı çıkartırken Tuncay'ı göremedim. Toprak Tuncay'ın altından kaymaya başlayınca yapacak bir şeyimiz kalmadı. AFAD ve itfaiyeye haber verdik, geldiler ve arkadaşımızı kurtardılar. Alt yapıda Tuncay ile ikimiz çalışıyorduk" dedi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Kaynak: İHA