(özel Haber) Afyonkarahisar’da Kış Lastiği Satışları Patladı

Afyonkarahisar’da kışın yüzünü daha fazla gösterdiği ve hafta sonu yağan yılın ilk karın ardından, kentteki lastikçilerde uzun araç kuyrukları oluşturan sürücüler, hava iyice sertleşmeden araçlarına kış lastiği taktırma telaşına girdiler.

(özel Haber) Afyonkarahisar’da Kış Lastiği Satışları Patladı

Hava sıcaklıklarının eksi değerlere düştüğü Afyonkarahisar’da olumsuz hava koşulları en çok yollarda oluşan buzlanma nedeniyle sürücü ve yayaları etkilemeye başladı.

Sert hava koşullarının hüküm sürmeye başladığı ve meteorolojiden havanın daha da sertleşeceğine dair yapılan uyarıların ardından, sürücüler kentteki lastikçilerin yolunu tutmaya başladılar. Uzun araç kuyruklarının oluştuğu kentteki lastikçiler ise deyim yerindeyse gece-gündüz çalışarak müşterilerini geri döndürmemeye gayret ediyorlar

Afyonkarahisar Nakliyeciler Sitesi’nde hizmet veren lastikçi Ahmet Sarıtepe, yoğunluğun hat safhada olduğunu söyledi.

Sürücülerde oluşan kış lastiği bilinci ile binek otomobillerde de kış lastiği satışlarının arttığını, ancak en fazla yoğunluğun ticari araç grubunda oluştuğunu dile getiren
“KAMYONCULAR İSE TAŞIMACILIK YAPTIKLARINDAN DOLAYI BU KONUDA BİLİNÇLİLER”
Sarıtepe, bu işin son güne bırakılmasından da dert yakındı. Sarıtepe, açıklamalarında şunları söyledi:
“Bizim Türk milletinin işi her zaman son güne bırakma gibi bir huyu var. Genelde ticari ve otomobil sürücüleri bu işi son güne bıraktı. Yoğunlukta oradan kaynaklandı. Bunun yanından bu işin bilincinde olan özellikle büyük şirketler kullandıkları ticari açarlara 1 aralık öncesinde araçlarına lastiklerini taktırdılar. Kamyoncular ise taşımacılık yaptıklarından dolayı bu konuda bilinçliler.”
“YOĞUNLUKTAN DOLAYI FABRİKALAR LASTİK YETİŞTİREMİYOR”
Yoğunluğumuz hat safhada olduğu lastikçilerin, üretici firmalardan kaynaklı lastik tedarik etmek de zorluk çektiğini de kaydeden Sarıtepe, “Yoğunluktan dolayı fabrikalar lastik yetiştiremiyor. Stok durumu ticari grupta tükendi. Bazı ebatlarda çok sıkıntı yaşıyoruz. Geri çevirmek zorunda kaldığımız müşteriler oluyor. Onlara da kolaylıklar sağlıyoruz. Eğer lastik elimde varsa başka bir yerde montajını yaptırtıyorum. Elimde yoksa da başka lastik satıcılarına yönlendiriyorum. Otomobillerde 4 kış lastiğinin fiyatı ortalama 500 TL, ticari araçta ise bu rakam 800 ile bin 200 TL arasında değişiyor” dedi.

Kış lastiğinin havalar daha fazla soğumadan araçlara takılması gerektiği vurgusunu da yapan Sarıtepe, sürücülerin can ve mal güvenliği için muhakkak kış lastiklerini taktırmaları gerektiğini söyledi.

Kaynak: İHA