Melikgazi Çocuk Meclisi'nde Seçim Heyecanı

Melikgazi Belediyesi Çocuk Meclisi Başkanlığına Ömür Yüceğöğ ikinci kez seçildi.

Belediye Meclis Salonunda yapılan seçimlerde, 5 başkan adayı yarıştı.
Yapılan oylamada, 214 seçmenden 75'inin oyunu alan Ömür Yücegöğ, Melikgazi Belediyesi Çocuk Meclisi başkanlığına seçildi.
Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, yerinde yönetimin temeli olan yerel yönetimlere katılımcı demokrasi geleneği ile adaylar yetiştirdiklerini belirterek, demokrasinin temeli olan seçimin Çocuk Meclisi'nde her yıl yaşadığını ve seçmenlerin büyük bir medeniyet içerisinde önce projeleri dinlediklerini daha sonra kurulan seçim sandığında oylarına kullandıklarını söyledi.

Önemli olanın çocukların toplum içerisinde paylaşmayı, yardımlaşmayı, birlikte yaşamayı ve seçimleri, demokrasiyi içlerine sindirmeleri olduğunu ifade eden Büyükkılıç, çocuk meclisince gerçekleştirilen kültürel, eğitimsel, sağlık ve spor aktivitelerinin kamuoyunda ses getirdiğini, bu etkinliklerin çocukların sosyalleşmesinde büyük katkı sağladığını kaydetti.

Çocuk Meclisi Başkanlığına ikinci kez seçilen Ömür Yücegöğ ise "Oy kullanarak demokratik haklarını kullanan tüm meclis üyelerine teşekkür ediyorum. Meclis üyeleri bir kez daha beni seçerek adeta tecrübeyi tercih etmişlerdir. El birliği içerisinde çok güzel faaliyetler yapacağız. Çocuk Meclisini daha ileri seviyelere taşımak için seçim öncesi verdiğim vaatleri ilerleyen zamanlarda tek tek yerine getireceğim. Biz çocuklara kucak açan ve bizim her zaman yanımızda olan Belediye Başkanımız Memduh Büyükkılıç'a da bütün arkadaşlarım adına çok teşekkür ediyor, bütün çocukları çocuk meclisine üye olmaya davet ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: AA