Manisa Spil Dağı'na Mevsimin İlk Karı Yağdı

Manisa Spil Dağı'na mevsimin ilk karı yağdı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4. Bölge Müdürü Rahmi Bayrak, Spil Dağı Milli Parkı'ndaki ilk kar yağışının 5 santimetre kalınlığında örtü oluşturduğunu, ancak ardından gelen yağmur nedeniyle kar tutmadığını belirtti.

Bayrak, Spil Milli Parkı'na kar yağışının artması durumunda yaban hayvanlarının ihtiyacını karşılamak için yemleme çalışmasının yapılacağını söyledi.

- Milli Park'taki çalışmalar
Milli Park konusunda çalışmaların sürdüğünü söyleyen Bayrak, "Milli Park'a ulaşımı sağlayan yollarımızdaki yapım çalışmaları sona yaklaştı. Bölgedeki elektrik gücünü arttırdık. Yeni abonelik başvurusunda bulunduk. Abonelik işlemleri devam ediyor. Bağlantıların tamamlanmasını bekliyoruz. Atalanı mevkiinde bulunan Bungalov evlerimizde kullanılacak olan elektrik için yeni hatlar çektik. Yılbaşına kadar kısmen de olsa açabiliriz. Ancak eksiksiz bir şekilde evlerimizi hizmete sunmayı amaçlıyoruz" dedi.

Rahmi Bayrak, Spil Milli Parkı için oluşturulan yeni proje kapsamında 42 yeni kır evinin yer aldığını ifade etti.

Daha kaliteli hizmet vermek istediklerini ifade eden Rahmi Bayrak, şunları kaydetti:
"Kır evleri projede yenilecek. Yenilerini yapana kadar mevcutları muhafaza etmeyi amaçladık. Hava şartarı bize 15-20 gün kadar daha izin verseydi, tamamlamış olacaktık. Eğer hava şartları izin vermezse kısmen açabiliriz. Hava çok soğuk olduğu için iki gündür çalışma yapılamıyor. Fidan dikimleri olacaktı, ancak yapamıyoruz. Manisa'ya yakışır bir hizmet vermek istiyoruz."

Kaynak: AA