Hazırgiyim İhracatında Yüzler Gülüyor

Ege Bölgesi'nin ihracat ve istihdamında lokomotif sektörlerden biri olan hazırgiyim ve konfeksiyon sektörünün ihracatta başarılı bir yılı geride bıraktığı belirtildi.

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği'nden yapılan yazılı açıklamada, birlik üzerinden 2012 yılında yapılan 1 milyar 164 milyon dolar ihracat rakmına 2013 yılında 11 ayda ulaşıldığı belirtildi.
Açıklamada, 2013 yılı ilk 11 ayında 1 milyar 161 milyon dolar olan Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği'nin yıl sonu için belirlenen 1 milyar 250 milyon dolarlık hedefa kolaylıkla ulaşılacağı kaydedildi.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kızılgüneşler, ihracatta yakalanan başarının uzun yıllar "Bir Kahve Molası Ticaret" sloganıyla Turkish Fashion Break adı altında ticaret heyeti organizasyonlarının katkısının büyük olduğuna değindi.
Bu etkinlikler sayesinde hem pazardaki konumlarını güçlendirdiklerini hem de müşterilerin beklentilerini anında algılayıp üretimlerini o yöne kanalize ettiklerini ifade eden Kızılgüneşler, birlik olarak 9 yıldır düzenledikleri "EİB Moda Tasarım Yarışması"nın da tasarım kültürünün gelişmesine büyük katkı sağladığını vurguladı.

Kaynak: AA