Ak Parti Yozgat Belediye Başkan Adayı Kazım Arslan Açıklaması

AK Parti Yozgat Belediye Başkanı Adayı Kazım Arslan, AK Parti’nin kurumsal mekanizmasının son derece düzenli, kurumsal kurallarının son derece yerleşmiş bir siyasi parti olduğunu belirterek, “AK Parti’yi yerel yönetimlerle birlikte çok daha güçlü bir şekilde iktidarı devam ettirmenin gayreti içerisinde olacağız” dedi.

Ak Parti Yozgat Belediye Başkan Adayı Kazım Arslan Açıklaması

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dün İstanbul’da 21 aday ile birlikte açıkladığı AK Parti Yozgat Belediye Başkan Adayı Kazım Arslan, Yozgat İl Teşkilatında bir basın toplantısı düzenledi.

Toplantıya AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, İl Başkanı Harun Lekesiz, Belediye Başkanı Yusuf Başer ve partililer katıldı.

Toplantıda bir önce konuşan Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, iki dönemdir Yozgat Belediye Başkanlığını yürüttüğünü belirterek, “Son 10 yıldır Yozgat’ımıza damga vuracak hizmetleri ifa ettik. Biz Yozgat belediyesini aldığımızda 120 trilyon borç, işçisi memuru maaş alamayan, sıcak asfalt ile tanışmamış, köy durumunda olan bir yer devraldık. Bugün itibari ile şerefimizle, onurumuzla yaptığımız 10 yıllık görev içerisinde Yozgat’ta bayrağı çok üstlere dikerek, sıcak asfaltı, Kent Parkı, Şahin Tepesiyle projesiyle hizmet ettik. Ben bu partiye Başbakanımıza, tüm emeği geçenlere bu onurlu hizmeti bize verdikleri için teşekkür ediyorum. Bu gelinen süreçte bir süreçtir. Biz alnımızın akıyla hem partimize, hem ailemize hem de siz değerli parti mensuplarına ufak bir leke getirecek faaliyette bulunmadık, bulunmayacağız. Bundan sonra inşallah o yön üzerine devam edecektir. Kamuoyunda farklı yansıtılabilir. Ama biz buna inşallah meydan vermeyiz. Kazım bey arkadaşımıza da tebrik ediyorum. İnşallah bu yarışı ve bayrağı biraz daha ileri götürür. Çünkü Yozgat’ta standart biraz daha yükseldi. Önceden suyu akmayanların bir gün suyunu kesseniz farklı şeyler söylüyor. Çamuru artık görmeyecek sıcak asfalt ile tanıştı. Ciddi projeler oldu. Yeni başladığımız Çamlık Mega projesi var. Kazım Bey sizi teleferik ile çamlığa çıkarır. Kentsel dönüşüm projesi var. Tek kurtuluşu ilimizin kentsel dönüşüm. O başladı devam ediyor. Bu önemli projelerimiz birlikte istişare ederek devam eder inşallah” dedi.

AK Parti Yozgat Belediye Başkan Adayı Kazım Arslan, Belediye Başkanı Yusuf Başer bey ile birlikte yıllardır beraber siyaset yaptıklarını belirterek, “Yusuf Bey ile çok eskiden beri tanıyan, çok eski dostlukları olan insanlarız. Zaman zaman siyasette bu tür görev ve nöbet değişiklikleri oluyor. Bunları normal karşılamak lazım. Gençlikte bizde genç yaşımızda yerel manada siyasete talip olduk. Genel manada TBMM’de ilimizi karınca kararınca temsil etmeye çalıştık. Temenni ediyoruz ki çok daha güzelleri yapmaktır. Bunu yaparken partimizin ve belediye başkanımızın geçmiş birikimlerinden de istifade edeceğiz. Şunun farkındayım. Beklenti çok yükseldi. İnşallah temenni ediyorum ki bu beklentilerin üzerine çıkmayı Cenabı Hak nasip etsin. Çünkü bu bir hizmet yarışıdır. Kuru kuruya makam sevdası içinde olan kimsenin olduğuna inanmıyorum. Hizmetin en güzelini yapmaktır. Bizde elimizden geldiğince mahalli seçimlerle birlikte AK Parti’yi yerel yönetimlerle birlikte çok daha güçlü bir şekilde iktidarı devam ettirmenin gayreti içerisinde olacağız. Arkamızda 10 yıllık belediyecilik birikimi var. Ondanda istifade edeceğiz. Bugün bu toplantıyı işi uzatmamak adına yapmak istedik. Projelerimizle, aktivitelerimizle devam edeceğiz” dedi.

Adaylık süre içerisinde gerek dedikodu gerekse magazin tarzında başka tarzda birçok şeylerin yaşandığını ifade eden Arslan, “Biz bunlara hep kulağımızı tıkadık. Bundan sonra da tıkayacağız. Arkamıza dönüp bakmanın hiçbir manası yoktur. Önümüze bakacağız. Ne olmuşsa geçmişte kalmıştır. Bunu bütün arkadaşlarımızın bilmesi gerekir. AK Parti kurumsal mekanizması son derece düzenli, kurumsal kuralları son derece yerleşmiş siyasi partidir. Kararlarını alırken kurumsal mekanizma içerisinde alınan başbakanından en alt seviyedeki yöneticisine kadar kurumsal mekanizma içerisinde alınan bir karardır. Yusuf Beyin nöbet değişikliği bizim nöbete davet edilmemiz bu kurumsal mekanizmanın düzgün işlenmesiyle veyahut da düzgün çalışmasıyla alınan bir karardır. Bunu bütün arkadaşlarımızın, Yozgat’ın bilmesi lazımdır. Çünkü birileri bir şeyler söyleyebilir. Bizim onlarla işimiz olmaz. Biz önümüze bakacağız. İnşallah Allah yolumuzu açık etsin” diye konuştu.

“SEÇİMİ ZATEN KAZANDIK”
AK Parti Yozgat İl Başkanı Harun Lekesiz ise, “Bizim Yozgat’ta seçimi kazanamamakla ilgili bir tereddüdümüz asla olmadı olamazda. Ancak hedefimiz bir oy da fazla almak. Adayımız olarak seçime girecek Kazım Arslan bey’e Allahtan hayırlı hizmetler temenni ediyoruz. Seçimi zaten aldık” dedi.

Lekesiz, 10 yıldır Yozgat Belediye Başkanlığı görevini yürüten Yusuf Başer’e yaptığı ve bundan sonra yapacağı hizmetlerden dolayı teşekkür ederek, “Düne kadar herhangi bir aday adayımıza sempati duymuş onun aday adaylığı sürecinde çalışmalarında görev almış olabilirsiniz. Şu dakikadan itibaren o dünde kalmıştır. Bizim bundan sonraki hedefimiz AK Parti’nin başarısı için hep birlikte, bir arada kalarak çalışmaktır. Aday adaylığı döneminde 10 aday arkadaşımız içerisinde buna aykırı bir söylem içerisinde olmamıştır. Sizden bundan sonra da beklediğim bu birliği, beraberliği sahaya yansıtarak, mahallemizin en ücra köşelerine dağılmak suretiyle AK Parti’nin başarısı için beraber ter dökeceğiz. Bu sözü ben sizden almak istiyorum. Biz birlik beraberlik içerisinde olduğumuz sürece Allah’a hamdolsun Yozgat’ta zaten siyasi seçimi almamakla ilgili bir tereddüdümüz asla olmadı, olmazda” ifadelerini kullandı.

AK Parti Yozgat Milletvekili Av. Yusuf Başer, AK Parti ile ülkede yakalanan istikrarın devam ettiğini belirterek, “Bu istikrarın devamı için hep birlikte çalışcağız. Yozgat AK Parti iktidarı ile hizmetlere kavuşmuştur, inşallah bundan sonra da hizmetlerimiz artarak devam edecektir. İki dönem üst üste belediye başkanlığı görevini yürüten Başkanımız Yusuf Başer beye yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Belediye başkan adayımız Kazım Arslan beye de başarılar diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA