Tursab Yozgat Acentesinden Kaçak Gezi Uyarısı

TURSAB Yozgat Acentesi Ferhat Akyol, seyahat acentası işletme belgesi olmadan tur düzenleyenlerin sayısının gün geçtikçe arttığını, dolayısıyla denetimsiz yapılan bu seyahatlerin zaman zaman kötü sonuçlandığını söyledi.

Tursab Yozgat Acentesinden Kaçak Gezi Uyarısı

Son zamanlarda üniversite öğrencilerinin, derneklerin, vakıfların, odaların ve okulların, kamu kurumlarının kaçak tur düzenledikleri ve bu turların seyahat acentası işletme belgesi olmayan firmalara veya kişilere yaptırıldığı gözlendiğini ifade eden Akyol, “Kaçak gezi ve turlarda meydana gelen kazalarda can ve mal kaybı gözlenmektedir. Kayseri Erciyes turu bu şekilde düzenlenen turlardan birisidir” dedi.

Kaçak tur ve gezilerde geziyi düzenleyen kişiler daha ucuz maliyet çıkarmak için araç modellerine araç şartlarına ve uygunluğuna bakmadan sadece ücrete göre tur düzenlediklerini vurgulayan Akyol, ”Kaçak gezilerle maalesef vatandaşlarımız, özellikle öğrencilerimiz sigortasız olarak tura katıldıklarında her türlü mağduriyete uğrayabiliyorlar. Gezilere D2 belgesi bulunmayan araçlarla gidilmesi gerekmektedir. Tur düzenlenen illerde karayolları ve trafik ekipleri belge kontrolü yaptığında D2 belgesi bulunmuyorsa anında ceza kesmektedir. Yapılan denetimlerde kaçak tur ve gezi düzenleyenler TÜRSAB tarafından belirlenip kaçak gezi ve tur düzenledikleri belirlenen firmalar hakkında yasal süreç başlatılacaktır. Özellikle okul gezilerinde çok cüzi fiyat farkları açısından okulların risk almamaları okul idarecilerinin öğrencilerimizin can güvenliği açısından gezi ve turları yetkili TURSAB'a bağlı yasal acenteler tarafından yapılmasını sağlamaları önem taşımaktadır” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA