Suşehri'de Zabıtadan 'Uçucu Madde' Uyarısı

Sivas'ın Suşehri ilçesinde zabıta ekiplerince 80 iş yerine, uçucu madde içeren ürünlerin 18 yaşından küçüklere satışının yasak olduğunu belirten uyarı levhaları dağıtıldı.

Kaymakam Kadir Perçi imzasıyla Suşehri Belediyesine gönderilen yazıda, uçucu madde içeren ürünlerin 18 yaşından küçüklere satışının yasak olduğunu belirten uyarı levhalarının iş yerlerine asılması istendi.
Bunun üzerine, zabıta ekipleri, "5898 sayılı kanunun hükümlerine göre, uçucu madde içeren ürünlerin 18 yaşından küçüklere satışı yasaktır. Satanlar hakkında yasal işlem yapılır" yazılı uyarı levhalarını ilçede 80 iş yerinin sahibine imza karşılığı teslim etti.
Kaymakam Perçi, yaptığı açıklamada, çocukların ve gençlerin uçucu ve uyuşturucu madde gibi zararlı alışkanlıklara karşı korunması için yürütülen çalışmaların büyük önem arz ettiğini belirterek, şunları kaydetti:
"Bu amaçla, idaremiz genelinde bu tür maddelere yönelen çocukların tespiti, bu tür maddelerin kullanımının önüne geçilmesi ve çocuklara sağlıklı yaşam bilincinin kazandırılması, çocukları suçtan korunmanın ilk şartıdır. Bu nedenle, bu maddelerin 18 yaşından küçüklere satılmaması, satılması durumunda ise tespit edilmesi halinde, 5898 sayılı kanun (Uçucu Maddelerin Zararlarından İnsan Sağlığının Korunmasına Dair Kanun) gereği yasal işlem yapılacaktır. Bu konuda bu tür iş yerlerinin hassasiyet göstermeleri gerekmektedir."
Kaynak: AA