Buz Tutan Gölde Balık Tutuyorlar

Kırşehir'in Mucur ilçesindeki Seyfe Göleti'nin yüzeyinde oluşan buz tabakası, son günlerde yaşanan sıcak havaya rağmen çözülmedi. Amatör balıkçılar buz tabakasını kırarak, gölette oltayla balık tutmaya çalışıyor.

Seyfe Gölü Ekoloji Derneği (SEYGED) Başkanı Ömer Çetiner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Seyfe Gölü'nü besleyen en önemli kaynaklardan birinin gölet olduğunu söyledi.

Yaklaşık 15 gün önceki kar yağışının ardından sıcaklıkların sıfırın altına düşmesiyle göletin yüzeyinin buz tabakası ile kaplandığını ifade eden Çetiner, son günlerde sıcaklıklar artmasına rağmen göletteki buz tabakasının çözülmediğini vurguladı.
Buraya ziyarete gelenlerin hem doğal güzelliğin tadını çıkardığını hem de buz tabakasını kırarak balık tuttuğunu dile getiren Çetiner, bahar ve yaz aylarında olta balıkçılığının yapıldığı Seyfe Göleti'ne önceki yıllarda bırakılan binlerce balığın buz tabakasının altında olduğunu kaydetti.

Çetiner, "Gölete birkaç yıl önce Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce yaklaşık 15 bin balık bırakıldı. Gölette yaz aylarında olta balıkçılığı yapılıyordu. Buzun altında balıklarımız var. Onlara müdahale edemiyoruz. Balıklarımız inşallah bahara sağlıklı olarak tekrar çıkarlar" dedi.

- Buz tabakasının üstünde futbol oynadılar
Göleti ziyarete gelenler, balık tutmanın yanı sıra buz tabakasının üzerinde futbol maçı da yaptı. SEYGED Başkanı Çetiner, Seyfe köyünde doğup büyüdüğünü ifade ederek, ilk defa gölette yürümenin zevkini yaşadığını ifade etti.

Çetiner, "O yörede doğup büyüyen biri olarak gölet üzerinde ilk defa yürüdüm. Daha önceleri de gölet donmuştu. Son 40 yıldır ilk defa buz kalınlığı bu kadar fazla oldu" dedi.

Kaynak: AA